Bedrijfsverkoop, -overdracht en -beëindiging

Laatste update 28 maart 2023 Leestijd: 8 min

01 Goed voorbereid uw bedrijf verkopen, overdragen of beëindigen

De mobiliteitsbranche is de laatste jaren flink in beweging. De veranderende marktomstandigheden hebben het speelveld ingrijpend gewijzigd. Voor de ene ondernemer heeft het ondernemerschap de komende jaren nog genoeg te bieden. Voor de andere ondernemer kan een switch naar nieuwe activiteiten, een samenwerking of een overdracht uitkomst bieden. Daarnaast worden door de vergrijzing de komende jaren veel bedrijven voor overname aangeboden. Niet in alle situaties zal er een koper voor het bedrijf zijn. De toekomst van uw bedrijf en van uzelf zijn zaken om in een vroegtijdig stadium over na te denken en waarvoor u tijdig een plan klaar moet hebben. BOVAG helpt u hierbij op weg.

Stoppen en doorgaan?

Is een programma van BOVAG dat bestaat uit een brochure, een webinar en kennissessies waarin u wordt geïnformeerd over bedrijfsverkoop, bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging. Ook gaan we in op de specifieke situaties van een dealercontract en besteden wij aandacht aan het voortzetten van het bedrijf met een ander businessmodel.

BOVAG Matchmaking        

BOVAG Matchmaking brengt vraag en aanbod samen van zowel aankoop als verkoop van bedrijven. Het is een besloten omgeving, exclusief voor BOVAG-leden met serieuze aan- of verkoopplannen.

Startbooster

Innovam heeft met BOVAG de opleiding Startbooster ontwikkeld. Startbooster is bedoeld voor ondernemers die nog niet zo lang geleden een bedrijf zijn gestart of een bedrijf overnemen van ouders of werkgevers. Startbooster leert in één jaar de basisvaardigheden voor het succesvol runnen van een bedrijf.

BOVAG Ledenadvies    

Bij het verkopen, overdragen of beëindigen van uw bedrijf komen veel juridische vraagstukken kijken zoals het overdraagbaar zijn of beëindigen van leverancierscontracten (zoals een dealercontract), vragen over het bestemmingsplan, schoongrondverklaring, huurcontract van onroerend goed, arbeidsovereenkomsten van medewerkers en het ontslagrecht waaronder de transitievergoeding. De adviseurs van BOVAG Ledenadvies beantwoorden uw vragen en geven u hierover advies.

Vastgoed  

Heeft u een eigen pand? Gaat u dit verkopen of verhuren aan uw opvolger? Of komt het misschien tijdelijk leeg te staan? Kan de bestemming van het pand veranderen zodat u het vastgoed breder in kan zetten? Ook hierin ondersteunt BOVAG u met tips en adviezen.

Ondernemersklankbord  

Worstelt u met beslissingen rond verkopen, overdragen of beëindigen van uw bedrijf? Dan is het Ondernemersklankbord er voor u. Het is een klankbord van adviseurs, waaronder voormalige ondernemers, die als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap kennen.

BOVAG-werkgeverscoach

Hoe ziet uw leven eruit na zelfstandig ondernemerschap? En het leven van uw werknemers? De werkgeverscoaches van BOVAG kunnen adviseren en ondersteunen bij het beantwoorden van deze vragen. Zowel werkgevers als werknemers kunnen de coaches inschakelen. Enige voorwaarde is dat het bedrijf aangesloten is bij OOMT, het opleidings- en ontwikkelfonds van de motorvoertuigen- en tweewielerbranche.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring