Bovag logo
Toekomst autobelastingen
0%

Autobelasting

Laatste update 15 december 2021Leestijd: 2 min

01Toekomst autobelastingen

BOVAG-leden geloven in een toekomst met duurzame mobiliteit. Fiscale vergroening van autobelastingen kan daarbij een waardevolle rol spelen, maar dan wel op maat gesneden. De focus moet terug naar robuuste, betaalbare en eerlijke belastingheffing die ruimte biedt aan de markt, aan consumenten en ondernemers om eigen keuzes te maken.

Autobelastingen moeten voorspelbaar en robuust zijn zodat BOVAG-ondernemers en automobilisten weten waar ze aan toe zijn. In het verleden boden de zogeheten Autobrieven een dergelijke stabiliteit. Helaas is hiermee gebroken door onder andere het Klimaatakkoord en de overgang van NEDC naar WLTP. En dat geeft ongewenste schokeffecten in de markt. Ook het jojobeleid bij de aanschafsubsidie voor particulieren van elektrische auto’s zorgt voor dat soort schokeffecten. BOVAG zet daarom in op het vastleggen van de autofiscaliteit voor steeds tenminste vier jaar. De belangrijkste pijlers onder fiscaal beleid zijn:

Op 12 mei 2021 heeft BOVAG in coalitie met ANWB, Natuur & Milieu, Rai-Vereniging en VNA een alternatief autobelastingenplan gepresenteerd. Dit plan wordt gesteund door diverse politici en is aangeboden aan de fomateur. Lees alles over dit plan op

toekomstautobelastingen.nl

.

Lees hier ook meer over in

deze special van de BOVAGkrant

.

Het webinar dat op 18 mei over dit onderwerp werd gehouden, kunt u

hier

terugkijken.

Lees ook:

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.