Autobelasting

Laatste update 24 april 2023 Leestijd: 2 min

05 BOVAG Auto Registratie Systeem (BARS)

Door strikte belastingregels kost het veel tijd om privégebruik van de auto van de zaak te registreren en verwerken in uw loonadministratie. De online toepassing BARS vermindert de administratieve rompslomp.

Wat is het?

BARS is een online toepassing waarmee u voor de bijtelling het autogebruik kunt registreren volgens de regels van de Belastingdienst.

Hoe werkt het?

Om een indruk te krijgen van BARS ziet u hier een screenshot en als download een voorbeeld van een print. Het screenshot laat zien hoe een medewerker per dag kan bijhouden welke auto hij heeft meegenomen en wat de bijtelling is. Zodra de medewerker op ‘afsluiten periode’ drukt, gaat hij akkoord met ingevoerde gegevens. Wijzigingen zijn dan niet meer mogelijk. Het tweede document geeft een totaaloverzicht van één maand dat kan worden gebruikt en uitgedraaid voor de loonadministratie. Deze mogelijkheid bestaat voor iedere medewerker. Op basis van de uitdraai kunt u ter controle steekproeven nemen.

Wat levert het op?

U kunt eenvoudig het privégebruik van de auto van de zaak registreren en verwerken in de loonadministratie. U hoeft alleen een kenteken in te voeren en een datum waarna de juiste gegevens automatisch worden toegevoegd. BARS is bovendien ook zeer geschikt voor medewerkers met een vaste auto van de zaak.

Vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie en onderstaande handleiding nog vragen over de functionaliteit of kosten van BARS? Dan kunt u contact opnemen met de servicedesk van RDC (T 020 – 644 55 53).

Direct van start

Aanmelden voor BARS is heel eenvoudig, klik daarvoor op de onderstaande aanmeldbutton.

Aanmelden

Documenten

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring