Bovag logo
Aanvalsplan Techniek
0%

01Aanvalsplan Techniek

In november 2022 werd het Aanvalsplan Techniek gelanceerd. Een initiatief van vijf technische sectoren in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland. Sinds april 2023 neemt BOVAG ook deel aan het Aanvalsplan Techniek. Maar wat is het Aanvalsplan Techniek eigenlijk? Daarover lees je op deze pagina meer. Ook vind je op deze pagina ontwikkelingen en nieuwsberichten.

Wat is het Aanvalsplan Techniek?

Door het tekort aan technici dreigt onder meer de uitvoering van de energietransitie en de bouwopgave vast te lopen. In het Aanvalsplan Techniek worden suggesties gedaan om de arbeidsmarkt compleet anders in te richten voor technici. Het nieuwe systeem, de Gouden Poort genoemd, moet uitgroeien tot dé centrale plek voor starters, zij-instromers, nieuwkomers en ervaren vakmensen die een switch naar een (andere) technische sector overwegen. In samenwerking met betrokken partijen, waaronder vakbonden en overheden, moet het Aanvalsplan in de komende tien jaar flinke extra investeringen losmaken en moeten zo’n 60.000 vacatures structureel worden ingevuld.

Het Aanvalsplan Techniek is gebaseerd op drie pijlers, die uiteenvallen in zeven actielijnen.

Het volledige Aanvalsplan Techniek vind je hier. Ook is er een website met meer informatie.


Wat betekent dit voor BOVAG-leden?

Bij alle technische sectoren zijn op dit moment ruim 60.000 onvervulde vacatures, en naar verwachting neemt de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren niet of nauwelijks af. Het Aanvalsplan slaat een nieuwe weg in en biedt oplossingen over de grenzen van individuele deelsectoren heen.

Door de deelname van BOVAG wordt de totale vijver aan potentiële nieuwe medewerkers vergroot. De voorgenomen plannen zijn er namelijk op gericht dat (zij-)instromers, nieuwkomers en starters snel aan de slag kunnen gaan op de werkvloer. Ook ervaren krachten uit andere branches kunnen potentiële nieuwe medewerkers zijn indien zij al beschikken over de benodigde vaardigheden. Daardoor kan de instroom worden verhoogd en kan de druk op de bedrijfsvoering worden verminderd.

Lees ook:

Waarom zijn er zo weinig vrouwen te vinden op de technische werkvloer en wat kunnen we doen om dat te veranderen?” Dat was de vraag waar elf bedrijven vorig jaar mee van start gingen tijdens de kick off van Techniek Inclusief.
Tijdens de Terugkomdag van Techniek Inclusief op 6 februari 2024, gehouden in het BOVAGhuis, kwamen de deelnemende bedrijven opnieuw bijeen. Wat blijkt: door aan de slag te gaan met een gerichte aanpak voor vrouwen, is het aantal vrouwen in de deelnemende bedrijven daadwerkelijk toegenomen.

Alle bedrijven zagen het belang in van divers talent voor hun organisatie. De grote vraag was alleen: hoe doe je dat? Het vraagt om een andere denkwijze en aanpak, zowel in de externe- als interne communicatie van jouw organisatie. Terwijl divers talent, waaronder ook vrouwen, een potentieel is voor bedrijven in de techniek voor innovatie, kwaliteit van dienstverlening, veelzijdigheid aan skills, een plezierige werksfeer en tevreden medewerkers. De deelnemende bedrijven zijn aan de slag gegaan om als organisatie ervoor te zorgen dat iedereen die graag in de techniek aan de slag is of wil, zich welkom, thuis en veilig voelt bij hen in het bedrijf.

Bedrijven aan de slag
Dit project bestond uit zes sessies, steeds met een verdieping op een bepaald bedrijfsaspect. De sessies waren onder andere gericht op bewustwording, (onbewuste) vooroordelen en de verschillen in behoeften en wijze van aanspreken tussen mannen en vrouwen. Gastsprekers vertelden tijdens de sessies over hoe zij met diversiteit en vrouwen aan de slag zijn gegaan en wat de positieve resultaten daarvan zijn voor hun organisatie. Onderdeel van het project was dat de deelnemende bedrijven zelf ook direct aan de slag zijn gegaan. Dit met handvatten om het gesprek te kunnen voeren in de organisatie. Dit heeft er toe geleid dat de bedrijven inmiddels ook meer vrouwen in dienst hebben, zowel in technische functies als in leidinggevende functies.

Wil jij ook meer vrouwen in jouw organisatie aantrekken en behouden?
Voor bedrijven die willen starten met het aantrekken en behouden van vrouwen in de organisatie, presenteren de Partners van het Aanvalsplan Techniek een checklist “Met vrouwen bereik je meer!”. Deze checklist is heel praktisch over wat er nodig is in de basisbehoeften op de werkvloer, welke eerste stappen gezet kunnen worden om in de werving en selectie meer vrouwen aan te spreken en wat helpt om vrouwen ook te behouden in de organisatie.

Bekijk de Checklist “Met vrouwen bereik je meer”

Vervolg Techniek Inclusief
Deze pilot project Techniek Inclusief heeft de deelnemende bedrijven veel gebracht, zowel aan kennis als aan praktische handvatten. De Partners van het Aanvalsplan zijn nu in voorbereiding om het project in 2024 een vervolg te geven. In vijf verschillende regio’s door het hele land zal een soortgelijk project worden aangeboden, om meer bedrijven aan de slag te laten gaan met diversiteit in jouw organisatie.

Heb jij interesse om ook mee te doen? Of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties over dit thema? Laat dit dan weten aan BOVAG via werkgeverszaken@bovag.nl, onder vermelding van het project Techniek Inclusief.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.