100% onderhouden

Laatste update 20 februari 2024 Leestijd: 7 min

100% onderhouden, een volle dochter van BOVAG, is een onafhankelijke stichting die zich inzet om transparantie, veiligheid en duurzaamheid in relatie tot goed auto-onderhoud te bevorderen. Het kwaliteitskeurmerk 100% onderhouden maakt duidelijk aan een autokoper dat een auto alle belangrijke onderhoudsbeurten op tijd heeft gehad zoals de fabrikant die heeft voorgeschreven. Dat scheelt speurwerk in het onderhoudsboekje en geeft zekerheid en een vertrouwd gevoel. Aangesloten autobedrijven laten daarmee zien dat de auto gecheckt is en dat men weet wat men verkoopt.
 

Zekerheid en een vertrouwd gevoel door volledig onderhoudsboekje

Autokopers voelen zich rond de aankoop onzeker en zoeken naar zekerheden. In de praktijk blijkt het onderhoudsboekje vaak moeilijk te beoordelen voor de koper. Alleen al het juiste fabrieksonderhoudsschema vinden voor een bepaald type auto kan voor een leek lastig zijn. Uit onderzoek, in opdracht van stichting 100% onderhouden, blijkt dat mensen gemiddeld €972,- meer willen betalen voor een auto met een aantoonbare volledige onderhoudshistorie.

100% onderhouden als meerwaarde

Autobedrijven kunnen zich met 100% onderhouden onderscheiden door aan te geven dat ze transparant zijn over onderhoud. Zij richten zich hiermee op meerwaarde in plaats van prijs. Deelnemers geven aan dat het label de attentiewaarde en de omloopsnelheid verhoogt.

Informatie

Kijk voor alle informatie over het 100% onderhouden keurmerk en contactgegevens op de website van de stichting.

Gerelateerde nieuws- en BOVAGkrantberichten

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring