Energiebesparing

Laatste update 01 juni 2023 Leestijd: 5 min

04 BOVAG Energie maakt energie tastbaar voor mobiliteitsondernemers

BOVAG-ondernemers worden geconfronteerd met grote uitdagingen in de energietransitie, op weg naar klimaatneutraal verplaatsen en ondernemen. Om hulp te bieden is BOVAG gestart met het platform BOVAG Energie.

Met BOVAG Energie krijgt u grip op de energiemarkt. Ga naar www.bovagenergie.nl voor: 

  1. Allerhande informatie over de energiemarkt: met alle ontwikkelingen daaromheen zo helder mogelijk uitgelegd. Zo kunt u als ondernemer geïnformeerd aan de slag met de energietransitie. Op www.bovagenergie.nl vindt u van alles, lees bijvoorbeeld over 'bidirectioneel' laden of aansluiting verzwaring. 

  2. Verschillende online tools: bereken bijvoorbeeld hoeveel laadpalen u nodig hebt in uw bedrijf.  

  3. Interessante energie deals: direct aan de slag met BOVAG Energie met onder andere zonnepanelen en ledverlichting behoort ook tot de mogelijkheden.  

  4. Energieadvies: vraag uitgebreid advies aan om uw eigen verbruik en locatie door te lichten op mogelijke besparingen op korte en lange termijn. Bovendien worden veel leden geconfronteerd met hogere energierekeningen, ook daar helpt BOVAG Energie met slimme(re) oplossingen om zowel aan de slag te gaan met duurzame energie als in te kopen op de Nederlandse energiemarkt als alternatief voor een variabel contract.  

Het Nederlandse elektriciteitsnet staat onder hoge druk door onder andere aansluitingen van wind- en zonneparken en achterstallig onderhoud met tegelijkertijd een toename van de vraag naar elektriciteit. Dat heeft geleid tot netcongestie: in grote delen van Nederland is het verzwaren van elektriciteitsaansluitingen (tijdelijk) niet meer mogelijk. Zeker als ondernemers al wel geïnvesteerd hebben in snelladers of zonnepanelen, kan een batterij een goede oplossing zijn als buffer tussen het net en de eigen opgewekte energie.  

BOVAG Energie inventariseert de komende tijd in hoeverre er behoefte is aan een energiecollectief waarbij leden samen inkopen maar ook hun eigen opgewekte duurzame energie onderling kunnen verhandelen.  

Ga naar www.bovagenergie.nl en doe er uw voordeel mee! Uiteraard horen wij ook graag van u wat uw mening is over het nieuwe platform. Wellicht mist u nog iets. Laat het ons weten via info@bovagenergie.nl.  
 

BOVAG Energie in beeld

Nieuwsberichten over BOVAG EnergieVerder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring