Ondernemersklankbord

Laatste update 12 januari 2022 Leestijd: 3 min

01 Wat is het Ondernemersklankbord?

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. De adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Vanuit welk initiatief is het OKB opgezet?

De stichting Ondernemersklankbord is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW en wordt gesteund door het Ministerie van EZ&K. Het is een onafhankelijke en professionele adviesorganisatie die 300 adviseurs telt. De adviseurs zijn verdeeld over verschillende regio’s in ons land en zijn voormalig ondernemers en werknemers uit verschillende branches. Denk aan voormalig juristen, deurwaarders, accountants en makelaars maar ook zijn er bij het OKB 22 ondernemers met kennis van de automotive. 

Deze adviseurs werken met elkaar samen in wisselende teams afhankelijk van het vraagstuk dat er bij een ondernemer speelt. Zo behandelen zij 2.000 adviestrajecten per jaar. De adviseurs zijn maximaal 3 jaar verbonden aan het OKB, want de ervaring is dat na 3 jaar een adviseur te lang uit het vak is. Elk adviestraject wordt afgesloten met een enquĂȘte.

Hoe werkt een klanbordtraject precies?

Bekijk onderstaande video met een duidelijk stappenplan over het proces van een klankbordtraject:

Wie kunnen er een beroep doen op het Ondernemersklankbord (OKB)?

Het OKB biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Maar ook staat het OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Het OKB is er voor ondernemers met een klein budget.

Wat zijn de kosten van een OKB traject?

Op dit moment zijn de kosten van een adviestraject van 6 maanden helemaal gratis i.v.m. het coronavirus. 

Samenvattend biedt het OKB:

  • Een halfjaar begeleiding
  • Persoonlijke adviesgesprekken
  • Relevante kennis
  • Een ervaren sparringpartner
  • Een adviseur bij u in de buurt
  • Geen kosten (tijdelijk gratis in verband met coronavirus)

Aanmelden

Wilt u in contact komen met het OKB? Vul dan via onderstaande link het formulier in, dan neemt een adviseur van de Stichting Ondernemersklankbord contact met u op.

Aanmelden Ondernemersklankbord
 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring