Professionalisering rijscholen

Laatste update 31 januari 2023 Leestijd: 3 min

04 BOVAG Back on the bike

Speciaal voor incidentele motorrijders en voor mensen die hun motorrijbewijs al geruime tijd niet hebben gebruikt, heeft BOVAG een opfriscursus: BOVAG Back on the bike. Als BOVAG-rijschool kunt u deze cursus ook aanbieden. Op bovag.nl kunnen consumenten zien welke rijscholen BOVAG Back on the bike aanbieden. Wilt u als rijschool ook aan de slag met deze cursus? Meld u dan aan.

Veel animo

BOVAG heeft onderzoek gedaan onder motorrijders. Daaruit blijkt dat bijna een derde (31%) van alle ondervraagden ‘zeer’ ge├»nteresseerd is in zo’n cursus en nog eens een derde (35%) ‘misschien’ interesse heeft. Een mooie kans voor rijscholen dus en BOVAG helpt u die met BOVAG Back on the Bike te verzilveren. 

Wilt u ook aan de slag met deze cursus? Stuur dan een e-mail naar rijscholen@bovag.nl om u aan te melden. 

Aanpak opfriscursus

BOVAG Back on the bike besteedt aandacht aan de praktijk en de theorie van het motorrijden, inclusief het inschatten van risico’s en de plaats op de weg. Ter voorbereiding op het motorrijden oefent de cursist de belangrijkste manoeuvres en bijzondere verrichtingen, zoals het sturen van de motor op lage snelheid, bochten, remmen en uitwijken naar links en rechts. Ook maakt de cursist samen met de BOVAG-rijinstructeur weer een rit op de openbare weg. 

Bekijk hier de opbouw van de cursus:

Toolkit

Voor rijschoolhouders die BOVAG Back on the bike aanbieden heeft BOVAG een handige toolkit samengesteld voor de communicatie over en promotie van de training:
  • Bewijs van deelname: een invulbare pdf, waarmee u voor elke deelnemer een deelnamebewijs kunt maken en uitprinten.
  • Enqu├¬teformulier: om uw deelnemers ter evaluatie te vragen hoe ze de training vonden. Met deze feedback weet u wat ze goed vinden en wat eventueel beter kan.
  • Visual / banner (jpg) om de cursus te promoten op bijvoorbeeld uw website of social media-kanalen.
  • Promotiefolder (pdf) om uit te delen onder uw klanten.
  • YouTube-video (zip) van 'BOVAG zoekt het uit!' over het onderwerp Back on the bike, die u kunt gebruiken op uw website en socialmediakanalen. De video kan ook via deze YouTube-link gedeeld worden. 

Vragen

Toch nog een vraag over BOVAG Back on the bike? Stel deze dan per e-mail via rijscholen@bovag.nl.
 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring