Bovag logo
Terug
Logo auto's de baas

Auto's de baas

Kies jouw weg met fabrikantendata en sleutel op merkniveau.

Met wie en waarom doen we dit?

Laatste update 22 december 2023

De hele branche vindt OE data onmisbaar
Auto’s de Baas is een gezamenlijk initiatief van een groep organisaties die het belangrijk vindt dat garagebedrijven toekomstbestendig blijven. Gezamenlijk zien we dat het hebben van goede apparatuur en de juiste training en ondersteuning steeds belangrijker wordt voor wie aan moderne auto’s wil werken. Garagebedrijven die geen toegang hebben tot originele fabrikantendata worden steeds afhankelijker van anderen. Dat gaat ten koste van hun toegevoegde waarde richting de klant. En ook van hun winstgevendheid en kansen om te overleven in een steeds complexer speelveld. Daarom is het nodig dat garages goede keuzes maken en met OE data aan de slag gaan, zodat ze onafhankelijk kunnen blijven en zelf goed onderhoud en reparaties uit kunnen blijven voeren.


Enorme voordelen nog onbekend
We zien dat de drempel om met OE data te starten voor veel garagebedrijven nog hoog is. Er kan al heel veel, maar veel garagehouders kennen de voordelen niet en zien misschien op tegen het onbekende. Dat is helemaal niet nodig. Nog te weinig ondernemers gaan met deze belangrijke ontwikkeling aan de slag.
Bekijk hier de ervaringen van een aantal ondernemers en ervaar wat het kan opleveren.

De autobranche verenigd
Daarom nemen BOVAGRAI-Aftermarket en een grote groep partners het initiatief om daar samen wat aan te doen. Met Auto’s de Baas informeren we garagehouders en autotechnici over wat OE data te bieden heeft en welke keuzes garagebedrijven kunnen maken met ondersteuning van diverse marktpartijen

De groep bestaat naast BOVAG en RAI-Aftermarket uit:
Grossiers: Alliance Automotive GroupFource, GroupAuto en Vroaam
Opleiders: AutoNiveau en GMTO
Vakmedia: AfterSales MagazineAMT en Automotive Online.

Stichting OOMT doet ook mee, want we zien dat bedrijven die investeren in training en opleidingen voor autotechnici veel minder moeite hebben met het vinden, binden & boeien van personeel, dan bedrijven die daar nog niet mee bezig zijn.

De initiatiefnemers breiden deze groep graag uit met andere opleiders, grossiers, garageconcepten, onderdelenfabrikanten en vakmedia.


Ons doel
Met Auto’s de Baas willen we gezamenlijk garagehouders en autotechnici bewust maken van de mogelijkheden die er al zijn met OE data. Universele garagebedrijven, schadebedrijven, maar ook dealers die aan vreemd merk-auto’s werken. En hen dan op weg helpen als ze starten met originele fabrikanten data.

Samenwerken aan eerlijk speelveld
Naast deze praktische steun blijven BOVAG en RAI Aftermarket natuurlijk ook actief in de lobby in Nederland en Europa. Want toegang tot fabrikanten data is cruciaal voor een eerlijk speelveld. Voor alle bedrijven die onderhoud, reparatie of schadeherstel uitvoeren aan auto’s.


Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.