Terug

Termaat Motoren draait op volle toeren

Ondernemerschap
Leestijd: 7 min

Termaat Motoren van Jeroen Termaat (50) en zijn vader Coen (72) uit Nijmegen is bekend vanwege de Yamaha-motoren. Maar ook steeds meer om het ruime aanbod A-merk motorkleding, -helmen en -laarzen. 

Jeroen: “We hebben drie locaties: een showroom met nieuwe motorfietsen, kleding, helmen, laarzen en toebehoren. Om de hoek is onze werkplaats met vier bruggen, waar we ook in de winter onderhoud en poetsbeurten doen. De derde locatie is de plek waar de gebruikte motoren staan. Ik leid het bedrijf, Coen is sinds 2016 met pensioen maar is nog wel eigenaar. In drukke maanden springt hij bij in winkel. Ons team bestaat uit twaalf vaste medewerkers.”  

Yamaha-dealer

Coen: “Mijn vader is al in 1935 begonnen met de verkoop van motorfietsen. Ik ben in 1964 bij het bedrijf gaan helpen. Destijds hebben we flink geprofiteerd van de opkomst van de bromfiets, maar motoren bleven de hoofdmoot. In 1977 waren we een van de eerste Yamaha-dealers van Nederland. Dat was toen een klein merk, nu is het de nummer een van Nederland. We zijn momenteel als exclusief dealer een van de dertig dealers die nieuwe Yamaha-motoren verkopen. De samenwerking met Yamaha is altijd goed geweest, wij hebben ze ook in slechte tijden gesteund.” 

Groot in kleding

Jeroen: “De laatste jaren zijn we uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van motorkleding, -helmen en -laarzen in Nederland. Klanten komen bij ons voor kwaliteit en uitstraling. Ze kunnen terecht via de webshop en de fysieke winkel. Daar vinden ze een breed assortiment pakken, helmen, laarzen en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen.” Coen: “De specialisatie in helmen, kleding en laarzen is begonnen met de helmplicht in 1972. Daarna is er steeds meer aandacht gekomen voor veilige kleding. Eerst kwamen de pakken en laarzen, de laatste jaren is de airbag steeds meer gewild.”  

““Als je een dure Arai-helm koopt, dan wil je niet dat die te groot is. Daarom vragen we online klanten ook om naar de winkel komen” ”

Persoonlijk advies

Jeroen: “We onderscheiden ons met persoonlijk advies. We willen dat klanten met het juiste pak of helm naar huis gaan. Als je een dure Arai-helm koopt, dan wil je niet dat die te groot is. Daarom vragen we online klanten ook om naar de winkel komen, zodat we ze altijd het juiste advies kunnen geven. Klanten vinden dat prima. We zien dat terug in onze waardering: we hebben 4,5 van de 5 sterren bij Google Reviews.” 

Uitje

Jeroen: “Wat helpt is dat klanten graag een uitje maken van een bezoek aan onze winkel. Ze kunnen hier prachtig toeren over de slingerende heuvelachtige wegen of shoppen in het centrum. En ze komen overal vandaan: uit alle hoeken van Nederland en ook uit Duitsland. Ondanks dat we in het centrum zitten, hebben we hier parkeerplek voor vijftig motoren. We – de familie Termaat – zitten hier al sinds 1935. Onze locatie is ons uithangbord, dus we zullen hier niet gauw vertrekken. Qua ruimte past het prima en we willen toch niet veel groter groeien.” 

Termaat op viaBOVAG.nl

Sinds 1940 is Termaat Motoren lid van BOVAG. “Het is een betrouwbaar merk, dat staat voor kwaliteit”, verklaart Jeroen Termaat de keuze voor het trouwe lidmaatschap. Sinds begin dit jaar verkoopt hij zijn gebruikte motoren ook op viaBOVAG.nl. “Ik ben ingestapt toen het lidmaatschap voor de helft gratis was. Hoe succesvol het is moet ik nog precies uitzoeken, maar wat mij betreft wordt het verder gepromoot.” 

Dit artikel is verschenen in de BOVAGkrant 2020-11.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring