Terug

Samen de toekomst in

Ondernemerschap
Leestijd: 5 min

Drie Zeeuws-Vlaamse ondernemers Rudy Crabbe (58), Peter Dieleman (51) en Antoine van Haperen (62) fuseren hun bedrijven. Met DHC Zeeland B.V. ontstaat een uniek bedrijf dat klanten alles biedt wat zij zich kunnen wensen op truck-, trailer- en industrieel gebied. 

Rudy Crabbe: “Met meer dan 30 jaar Scania-ervaring in de regio Zeeland zag ik dat samenwerking de oplossing was om levensvatbaar te blijven in de toekomst. De markt verandert en klanten willen graag one stop shoppen. Vanuit de jarenlange samenwerking raakte ik verder in gesprek over samenvoeging van onze bedrijven met Peter Dieleman, die gespecialiseerd is in onder andere constructiewerk, trailers en compressoren en met Antoine van Haperen, die een spuiterij, schade- en bergingsbedrijf voor trucks heeft. 

Peter Dieleman: “Samenwerking is voor ons belangrijk om te kunnen groeien. De markt vraagt om  professionalisering op het gebied van technische innovatie, HR, financiën en verkoop. Met zestien man zijn we daar nu te klein voor, ook letterlijk; we hebben te weinig ruimte.” Antoine van Haperen: “Voor mij gelden dezelfde redenen. Als grotere werkgever ben je ook aantrekkelijker voor medewerkers, want die kunnen doorgroeien en verschillende kanten op.” Rudy Crabbe: “Twee jaar geleden zijn de ideeën concreet geworden en op 1 april 2019 is DHC Zeeland B.V. opgericht. Vanaf 1 januari 2021 zijn alle drie de bedrijven officieel gefuseerd onder de naam van DHC Zeeland B.V.. Antoine van Haperen: “We werken op dit moment nog vanuit onze bestaande locaties totdat ons nieuwe pand in Terneuzen-Zuid gereed is. Op dit moment zijn de voorbereidingen hiervoor in volle gang. 

Uniek

Peter Dieleman: “Er ontstaat een uniek bedrijf waar klanten voor alle denkbare diensten terecht kunnen: reparatie en onderhoud van trekkend en getrokken materieel, opbouw van hydraulische systemen, apk-keuringen, schadereparaties, berging en transport, beveiligde parking en 24-uurs service. Dit is vrij bijzonder in Nederland.” Antoine van Haperen: “Ieder van ons krijgt een eigen rol in het nieuwe bedrijf, Peter is verantwoordelijk voor de techniek, Rudy  richt zich op alle commerciële activiteiten en ik ben  verantwoordelijk voor operationele zaken en de nieuwbouw. Wij zijn ervan overtuigd dat we met DHC Zeeland B.V. een professionele stap maken richting de toekomst.” 

“Wij zijn ervan overtuigd dat we met DHC Zeeland B.V. een professionele stap maken richting de toekomst.”

DHC is een fusiebedrijf van Dieleman Service Axel  (trailers, hydrauliek en mobiele kranen) in Axel, Van Haperen Koewacht (spuiterij, schade, takel en berging) in Koewacht en AST Terneuzen (verkoop, reparatie en onderhoud van Scania) in Terneuzen. In het nieuwe pand op bedrijventerrein De Koegors in Terneuzen-Zuid zijn straks circa 40 mensen werkzaam. De naam DHC is een samenstelling van de eerste letters van de achternamen van de drie oprichters: Peter Dieleman, Antoine van Haperen en Rudy Crabbe. 

Dit artikel is verschenen in de BOVAGkrant 2020-12.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring