Terug

Profile Riesewijk: een team is nooit af

Personeel samenwerken werkvloer
Leestijd: 7 min

Ondanks topdrukte is de werksfeer bij Profile Riesewijk in Deventer beter dan ooit. Ondernemer Marc Riesewijk stimuleert samenwerking en geeft medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Marc Riesewijk, eigenaar van Profile Riesewijk in Deventer: "Een goed team opbouwen kost tijd. Ik loop al heel wat jaren mee in de tweewielerbranche en ik heb het met vallen en opstaan geleerd. Er is geen vaste formule voor succes. Je moet ook een beetje geluk hebben. Ons team is een mooie mix van jong en oud en van verschillende persoonlijkheden. In onze branche is het moeilijk om aan nieuwe mensen te komen. Laatst gingen twee technici met pensioen en we hebben drie technici aangenomen. Dat ze voor ons hebben gekozen, komt mede door de prettige werksfeer."
 

Leren lachen

Marc: "Ik neem graag mensen uit andere sectoren aan. Onze nieuwste verkoopmedewerkster heeft bijvoorbeeld een hotelopleiding gedaan en onze nieuwe store manager heeft een aantal elektronicawinkels gehad. In de tweewielerbranche leeft het beeld dat mensen het product door en door moeten kennen. Ik let bij sollicitaties liever op iemands motivatie en persoonlijkheid. Past een kandidaat binnen het team? Heeft hij of zij de juiste drive? Dat vind ik het allerbelangrijkst. Iemand een fiets leren verkopen is eenvoudiger dan iemand leren lachen."
 

Goede handen

Marc: "Medewerkers krijgen van mij veel vrijheid. Binnen het redelijke uiteraard. Wat ze zelf kunnen regelen, regelen ze zelf. Dat doe ik op gevoel. Ik heb gemerkt dat je terugkrijgt wat je geeft. Omdat ik flexibel ben naar het team toe, is het team flexibel naar mij. Dit jaar is het in de winkel en de werkplaats drukker dan ooit. Toch ben ik voor het eerst in mijn leven echt ontspannen op vakantie gegaan. Puur omdat ik weet dat het bedrijf in goede handen is. Ik voel mij oprecht bevoorrecht met dit team. Omdat medewerkers soepel samenwerken, kan ik dagelijkse dingen gemakkelijker loslaten. Dat geeft mij de ruimte om mij volledig te richten op het ondernemen."
 

Bert Scheuneman, store manager bij Profile Riesewijk in Deventer: "Ik heb veel retailervaring in de consumentenelektronica. Ik heb een aantal fysieke winkels gehad en daarna een webshop. Dat was saai. Ik miste het contact met mensen. Ik ben fietsliefhebber en was klant bij Riesewijk. In de winkel en de werkplaats werd ik goed geholpen en de sfeer was goed. Toen ik hoorde dat Marc een nieuwe store manager zocht, heb ik gesolliciteerd. Zijn manier van werken en ondernemen spreekt mij aan. Hij investeert in samenwerking en geeft zelf het goede voorbeeld. Hij is als eerste binnen en gaat als laatste naar huis. Hij gaat met het team om zoals hij wil dat wij met elkaar en met klanten omgaan.”
 

Sollicitatiecommissie

Bert: "Ik vind het veelzeggend dat Marc nieuwe medewerkers niet alleen uitkiest. Hij doet dat samen met medewerkers in een sollicitatiecommissie. In de commissie zitten vertegenwoordigers van verschillende afdelingen van het bedrijf. Het kennismakingsgesprek doet Marc zelf. De tweede gespreksronde doet hij samen met de commissie. Dat werkt twee kanten op. De commissieleden kunnen samen met elkaar inschatten of een sollicitant binnen het team past. En als sollicitant maak je kennis met toekomstige collega’s voordat je in dienst komt, en niet pas daarna."
 

Processen

Bert: "Wat mij opvalt nu ik hier een aantal maanden werk, is dat Marc de bedrijfsprocessen strak heeft ingeregeld. Iedereen weet duidelijk wat er van hem of haar wordt verwacht. Omdat er weinig tijd verloren gaat aan het proces, blijft er meer tijd over voor klanten en collega’s. Marc geeft medewerkers veel verantwoordelijkheid en veel vrijheid. Je krijgt de ruimte om zelf problemen op te lossen en om zelf beslissingen te nemen. Collega’s houden rekening met elkaar, luisteren naar elkaar en helpen elkaar. Dat zorgt voor een positieve sfeer op de werkvloer, en het geeft mij het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt."
 

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 07-08-2020, met als thema 'Samen bouwen aan succes'. 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring