Terug

Grote beurt voor Autobedrijf Koudijs

Ondernemerschap
Leestijd: 1 min

Vader Dick Koudijs (60) en zoon Bart (27) van Autobedrijf Koudijs uit Lunteren investeerden flink in de modernisering van hun werkplaats en showroom. Het bedrijf is nu weer helemaal klaar voor de toekomst. 

Dick: “Veertig jaar geleden ben ik op deze plek begonnen met Autobedrijf Koudijs. Na de laatste renovatie in 1995 was het tijd om het bedrijf te moderniseren. Het was ook een logisch moment om het nu te doen: Bart is sinds 1 januari dit jaar medevennoot en neemt de zaak op termijn over van mijn vrouw en mij. Om te beginnen hebben we het interieur van de showroom vernieuwd: de muren gewit, een nieuwe antracietgrijze vloer gelegd en de TL-lampen vervangen door zuinigere ledverlichting. Op het dak liggen 126 zonnepanelen. Alle installaties, van verlichting tot camera’s, zijn nu via een app te bedienen. Aan de achterzijde hebben we een washal bijgebouwd, ons achterterrein is uitgebreid en de voorzijde heeft met een vernieuwde reclamezuil en vlaggen weer een frisse aanblik.” 

Efficiëntere werkplaats

Bart: “In de werkplaats hebben we het aantal bruggen uitgebreid van vier naar zeven. We kunnen nu alle typen werkzaamheden tegelijk uitvoeren. Voor het updaten en onderhouden van auto’s met behulp van pass-thru hadden we te weinig datakabels. Bovendien was de dataverbinding traag. Daarom hebben we bij alle bruggen datakabels gemaakt en een supersnel glasvezelnetwerk aangelegd. Banden wisselen gaat sneller en eenvoudiger dankzij onze nieuwe automatische bandenwisselmachine. En met onze nieuwe 3D-uitlijnmachine kunnen we in anderhalve minuut een quick-scan maken. We hebben het werkplaatsproces ook verder gedigitaliseerd, zodat we sneller kunnen werken en klanten met balanceerrapport, remmentest, uitlijnrapport, softwarerapport met foutcodes en foto’s nog transparanter van dienst kunnen zijn.” 

Bart: “Het aandeel hybride en elektrisch is nu zo’n vijf tot tien procent, maar groeit. Twee van de vier extra bruggen zijn daarom voor onderhoud aan elektrische auto’s. Ze beschikken over een liftinstallatie voor het verwisselen van accupakketten. We hebben ook een EV-specialist en een -assistent opgeleid. Dankzij deze investeringen kunnen we meer EV-werk aan. De onderhoudsfrequentie van EV is wel lager, dus we zullen meer klanten aan ons moeten binden.”   

Professionele fotostudio

Bart: “Autokopers oriënteren zich meer online. Met goede foto’s en eenheid in uitstraling kun je je onderscheiden. Daarom hebben we een fotostudio gebouwd in de showroom, met professionele verlichting en een draaischijf voor 360-gradenfoto’s. De fotografie is nu beter en gaat efficiënter, want nadat we onze auto’s gewassen en gepoetst hebben kunnen ze direct de studio in. We hebben geen last meer van teveel zon of een regenbui. Afleveren van auto’s doen we vanwege de extra klantbeleving ook in de studio. Uiteindelijk willen we het hele aankoopproces online kunnen aanbieden.” 

““Met goede foto’s en eenheid in uitstraling kun je je onderscheiden. Daarom hebben we een fotostudio gebouwd” ”

40-jarig bestaan

Dick: “Begin oktober hebben we de heropening en tevens 40-jarig jubileum van ons bedrijf gevierd. Het was een fantastische happening met een rondleiding, helikoptervlucht, ongevalsimulator en hapjes en drankjes. Dankzij een dichtgetimmerd coronaprotocol hebben we onder toeziend oog van de gemeentelijke boa’s gasten op een verantwoorde manier rond kunnen leiden. We hadden het voor geen goud willen missen.” 

Over Autobedrijf Koudijs 

Opgericht: 1980 
Medewerkers: 8 
Aantal werkplaatsplekken: 1 rijbanenschaarbrug voor de APK-straat, 2 tweekolommers voor elektrische auto’s, 3 stempelbruggen voor onderhoudsbeurten en 1 vierkoloms hefbrug voor extra APK-capaciteit. 
Auto’s in showroom: gemiddeld 30 occasions uit voorraad leverbaar. 
Merken: alle soorten auto’s en bedrijfsauto’s. 

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 2020-10.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring