Terug

Even voorstellen: twee nieuwe leden van BOVAG

Ondernemerschap
Leestijd: 5 min

Als je ergens nieuw bent, mag je jezelf voorstellen. Zo gaat het op school, op het werk en ook bij BOVAG. Twee nieuwe BOVAG-leden stellen zich daarom aan u voor. Ze leggen uit waarom ze lid zijn geworden, hoe ze het lidmaatschap uitdragen en wat ze van BOVAG verwachten. 

Caravan Centrum Aalsmeer

  • Ondernemer: Eugene Zwakhoven 
  • Plaats: Aalsmeer 
  • Lid sinds: 30 december 2021 

Wat heeft u voor bedrijf en waarmee onderscheidt u zich? 

“Sinds drie jaar ben ik eigenaar van Caravan Centrum Aalsmeer, dat zich richt op de in- en verkoop van gebruikte caravans. De showroom zit op een opvallende plek aan de provinciale weg, waar elke twee minuten zo’n vijftig auto’s voorbijrijden. Ik ben daarnaast al langer actief met een online inkoopplatform van caravans.”  

Waarom bent u lid geworden van BOVAG? 

“Toen ik me ging focussen op de particuliere verkoop, wilde ik ook lid worden van BOVAG. Het biedt meerwaarde: BOVAG straalt vertrouwen uit. Ik gaf al garantie, maar met de BOVAG Garantie zijn mensen nu echt zwart-op-wit beschermd bij hun aankoop. Ik vind het belangrijk dat klanten tevreden zijn en dat eventuele problemen goed worden opgelost. Ik adverteer nu ook op viaBOVAG.nl.” 

Wat verwacht u van BOVAG? 

“BOVAG is een begrip in Nederland. Ondanks dat BOVAG al jaren bestaat, wordt het keurmerk continu gepromoot. Dat mag van mij doorgaan. Ook het hanteren van de strikte voorwaarden, zoals de spelregels op viaBOVAG.nl. Alleen als je je aan de spelregels houdt, mag je adverteren. Dat weten consumenten ook en dat geeft vertrouwen.” 

Hoe draagt u de BOVAG-waarden betrouwbaarheid en zekerheid uit?  

“Door transparant te zijn. Als een caravan lichtbeschadigd is door de tentstokken, laat ik dat direct zien. Dat vinden klanten fijn. Ik geef mensen de tijd om rustig de caravan in de showroom te bekijken, vragen te stellen en erover na te denken. Ik zet ze niet onder druk om direct te beslissen door dan extra korting te geven.” 

header-image

Auto’s van Engel

  • Ondernemer: Peter Engel 
  • Plaats: Bunnik 
  • BOVAG-lid sinds: 26 april 2022 

Wat heeft u voor bedrijf en waarmee onderscheidt u zich?  

“Wij zijn een autobedrijf dat zich kenmerkt doordat wij heel ver gaan in advies. Wanneer wij een auto in de werkplaats krijgen, kijken we niet alleen wat er nú aan de hand is. We kijken naar de slijtage en naar wat de komende jaren nodig is. We overleggen met onze klant en maken een plan, afhankelijk van zijn of haar toekomstplannen en budget. Met het verkopen van auto’s gaan we ook een uitgebreid adviestraject in met onze klanten die we veelal persoonlijk kennen. Op basis van het plan gaan we zoeken en zelf op pad in binnen- en buitenland om de auto te bekijken en aan te kopen. De klant gaat soms zelfs mee. Auto’s van Engel staat voor volledige transparantie.” 

Waarom bent u lid geworden van BOVAG?  

“Als eerste voor de kwaliteitsuitstraling. Daarbij betaal je veel voor een BOVAG-lidmaatschap, maar dat krijg je ruimschoots terug met de hoeveelheid informatie en hulp die de vereniging biedt.” 

Wat verwacht u van BOVAG? 

“Ik verwacht hulp bij ondernemerschap. Bijvoorbeeld de cao-bijeenkomst die BOVAG onlangs hield. Dan krijg je in een keer alle belangrijke wijzigingen in de cao uitgelegd.” 

Hoe draagt u de BOVAG-waarden betrouwbaarheid en zekerheid uit?  

“Door volledig transparant te werken. Ik geef klanten zelfs de aankoopfactuur erbij van de partij waar ik de auto inkoop. Ik wil hoofdpijnvrij werken en dan moet het altijd kloppen wat je zegt.” 

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 06-2022.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring