Fietsaccurevisie is steeds vaker hét alternatief voor een nieuwe, kostbare accu voor de e-bike. Ook tweedehands e-bikes worden hierdoor een stuk betrouwbaarder, betaalbaarder en dus gewilder bij de koper. BOVAG-lid Gerard Wijnen van Profile Wijnen Echt is op dat vlak een pionier en kent tot nu toe alleen maar tevreden klanten. “Het is een goed, veilig en duurzaam alternatief, maar het begint met goede voorlichting.”
Terug

Consument omarmt fietsaccurevisie

Producten en DienstenDuurzaamheid
Leestijd: 5 min

Fietsaccurevisie is steeds vaker hét alternatief voor een nieuwe, kostbare accu voor de e-bike. Ook tweedehands e-bikes worden hierdoor een stuk betrouwbaarder, betaalbaarder en dus gewilder bij de koper. BOVAG-lid Gerard Wijnen van Profile Wijnen Echt is op dat vlak een pionier en kent tot nu toe alleen maar tevreden klanten. "Het is een goed, veilig en duurzaam alternatief, maar het begint met goede voorlichting."

Gerard-Wijnen.jpgBOVAG-leden kunnen sinds april gereviseerde e-bike-accu’s met twee jaar garantie aanbieden aan hun klanten onder de naam BOVAG Fietsaccurevisie. BOVAG werkt daarvoor samen met fietsaccurevisiespecialist Heskon. Ondernemer Gerard Wijnen van Profile Wijnen Echt in het gelijknamige Limburgse Echt, ziet de vraag naar gereviseerde fietsaccu’s in rap tempo toenemen. Hoewel door het hele land de vraag naar e-bikes maar blijft stijgen, zorgt het heuvelachtige Limburgse landschap voor een extra boost. Hij verkoopt dan ook voornamelijk elektrische fietsen en inmiddels is ongeveer een kwart van die verkopen een tweedehands e-bike. 

Mond-tot-mondreclame

“Fietsaccurevisie is nog een vrij onbekend onderwerp bij de consument”, meent Wijnen. Daar komt wel verandering in. Een duidelijke uitleg en een kosten-batenoverzicht zorgen ervoor dat de consument open staat voor een gereviseerde accu. “Vervolgens levert mond-tot-mondreclame ons veel nieuwe klanten op. Het is een goed, veilig en duurzaam alternatief, maar het succes van revisie valt of staat echter met een goede voorlichting”, aldus Wijnen. 
 

“Het succes van revisie valt of staat met goede voorlichting”
Gerard Wijnen | Profile Wijnen Echt

Uitkomst

“Gereviseerde accu’s verkopen wij vooral als alternatief wanneer nieuw te duur is. Bijvoorbeeld omdat de accunieuwprijs niet in verhouding staat tot de fiets, maar ook als de accu van een bepaald model niet meer nieuw geleverd wordt. Dan biedt revisie uitkomst.” Daarnaast worden tweedehands fietsen beter betaalbaar met een gereviseerde accu. “Bij ons in de regio kiezen veel jongeren voor een e-bike, bijvoorbeeld omdat ze ver moeten fietsen naar school. Zij hebben geen € 2.500,- te besteden aan een nieuwe fiets, maar wel € 1.000,- voor een tweedehands e-bike. Door de accu te reviseren, is de fiets weer als nieuw en via BOVAG Fietsaccurevisie krijgen klanten ook twee jaar garantie op de accu. Op deze manier is ook beter op te boksen tegen de – veelal goedkopere - online fietsaanbieders, zonder in te leveren op kwaliteit.”

Leenaccu

“Bij iedere klant beoordelen we wat de beste optie is: nieuw of reviseren. Vervolgens brengen we een advies uit naar de klant en in het geval van revisie sturen we de opdracht naar BOVAG Fietsaccurevisie. Klanten willen hun e-bike zo kort mogelijk ‘kwijt’ zijn, daarom hebben we ook leenaccu’s liggen. Bij terugkomst testen we de gereviseerde accu altijd, we hebben een speciale accutester aangeschaft.”

10% kennismakingskorting

Bij BOVAG Fietsaccurevisie kunnen BOVAG-leden fietsaccu’s aan klanten aanbieden met twee jaar garantie. Op bovagfietsaccurevisie.nl – een site uitsluitend voor ondernemers – kan een account worden aangemaakt en kunnen bestellingen worden geplaatst. Tot eind augustus krijgen BOVAG-bedrijven tien procent kennismakingskorting. U kunt daarvoor de kortingscode BOVAG10 gebruiken.

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 04-2021

Tekst: Floortje Vink. 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring