Terug

BOVAG Energie: Al 1 jaar hulp bij verduurzamen

Duurzaamheid
Leestijd: 7 min

Leden helpen om mee te gaan in de energietransitie. Met dat doel is BOVAG Energie in 2022 opgericht. Een succes, inmiddels zijn al vele BOVAG-leden geholpen en het aanbod breidt zich steeds verder uit om leden nog meer te ontzorgen. We zetten de belangrijkste producten en diensten op een rij, inclusief twee gloednieuwe: de quickscan en Zonnepanelen Lease+.

Informatieplicht Service

Bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, moeten voor 1 december 2023 aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland rapporteren welke energie­besparende maatregelen ze nemen. Gebrek aan tijd of kennis om dit zelf te doen? BOVAG Energie ontzorgt u met de Informatieplicht Service. Voor € 750,– per loca­tie komt er een energieadviseur bij u langs om de benodigde informatie te verzamelen voor de rapportage en dient deze voor u in bij de RVO. Als u vóór 1 november de aanvraag doet via BOVAG Energie, bent u er zeker van dat alles voor 1 december geregeld is. 

Uitgebreid energiebesparingsadvies óf quickscan

In elk bedrijf zijn er kansen om energie én geld te besparen. Maar, waar begint u? Het energiebesparingsadvies biedt uitkomst. Een energiebesparingsadviseur komt naar uw bedrijf om een scan te maken en daarna ontvangt u een uitgebreid energiebesparingsadvies, met verbeteringen die u kunt doorvoeren. Er wordt gekeken naar uw bedrijfspand, maar ook naar uw bedrijfsprocessen. U kunt nu ook een quickscan laten doen, een compactere analyse die gericht is op energiebesparingsmogelijkheden in uw bedrijfspand. Vraagt u de Informatieplicht Service aan? Dan krijgt u de quickscan voor een gereduceerd tarief.

Zonnepanelen leasen

Als u zonnepanelen op uw bedrijfsdak wilt laten leggen zonder direct een grote investering te doen, dan is Zonnepanelen Lease+ iets voor u. U krijgt tien jaar lang gegarandeerd een werkend zonnestroomsysteem voor een vast bedrag per maand. Zonder addertjes onder het gras, zoals extra installatie- of reparatiekosten. En omdat u direct eigenaar bent van de zonnepanelen, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. U kunt Zonnepanelen Lease+ naar verwachting begin november aanvragen. Interesse? Laat dan uw gegevens achter via het aanmeldformulier en er wordt contact met u opgenomen.

Groenfinanciering

Wilt u een groene investering doen, maar loopt u vast bij de financiering ervan? Met BOVAG Groenfinanciering kunt u tot € 75.000,–financiering aanvragen voor bijvoorbeeld ledverlichting, zonne­­panelen, warmte­pomp, laadinfrastructuur of isolatie.

Tools & deals

Op de web­site BOVAG Energie vindt u allerlei informatie over de energiemarkt en de ontwikkelingen daarin. Ook staat er een handige subsidiecheck en laadpalen-­berekeningstool op, en interessante ener­giedeals met de BOVAG Ledenwinkel.

BOVAG Energie na 1 jaar

145 energiebesparingsadviezen zijn er in totaal aan BOVAG-­leden overhandigd.

101 duurzame deals zijn er door leden afgenomen: voor zonnepanelen, energie-­inkoop, warmtepanelen en ledverlichting.

9.000 unieke bezoekers heeft bovagenergie.nl na 1 jaar. 307 leden volgen BOVAG Energie via de speciale nieuwsbrief. Wilt u deze ook ontvangen? Meld u aan via bovagenergie.nl.

Dit artikel is verschenen in de BOVAGkrant 2023-09. 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring