Bovag logo
Wachten op maatregelen overheid: wat kunt u als ondernemer nu doen?
0%
Terug

Wachten op maatregelen overheid: wat kunt u als ondernemer nu doen?

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

BOVAG Ledenadvies krijgt veel vragen binnen over de exacte invulling van de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen om ondernemers in coronatijd te ondersteunen. Wat kunt u nu doen, totdat er meer bekend is?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en UWV werken op dit moment met grote inzet om op korte termijn tot een werkbare tegemoetkomingsregeling te komen. Daarbij wordt een afweging gemaakt tussen snelle en adequate dienstverlening enerzijds en de belangen van tijdige en correcte naleving van de regeling anderzijds. Dat laatste geldt ook voor BOVAG. Natuurlijk helpen we u graag, maar op dit moment moet BOVAG bij sommige maatregelen ook wachten op concrete informatie van het ministerie. Zodra er meer bekend is, zullen we u uiteraard informeren.

Wat kunt u nu al doen?

  1. Vraag bijzonder uitstel van betaling aan voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonbelasting bij de Belastingdienst. Kijk hier voor meer informatie.
  2. Bekijk de mogelijkheden voor verruiming van uw krediet. De BMKB-regeling zorgt ervoor dat kredietmogelijkheden verruimd worden, zodat u makkelijker een overbruggingskrediet kunt aanvragen of uw rekening courant-krediet kunt verhogen, dus (meer) ‘rood’ mag staan. Meer informatie vindt u bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel, telefoon (0800) 2117.
  3. Zet uw personeel in op andere werkzaamheden binnen het bedrijf. Het is zeker niet ideaal dat uw medewerkers mogelijk minder te doen hebben, maar probeer hun beschikbaarheid in ieder geval in te zetten voor het bedrijf: ruim de werkplaats op, schoon uw klantgegevens op, of laat uw medewerkers zich online bijscholen nu de tijd er is, haal auto’s of fietsen op bij klanten voor onderhoud als zij zelf de deur niet meer uit willen, mail uw klant dat u open bent en alle RIVM-maatregelen in acht neemt, etc.
  4. Vul de BOVAG Coronamonitor in. Deze wordt de komende periode wekelijks naar alle BOVAG-leden verstuurd en bestaat uit tien korte vragen. Uw input geeft ons de juiste informatie voor onze lobby voor goede steunmaatregelen.

Komt u er niet uit, of wilt u gewoon even van gedachten wisselen, neem dan gerust contact op met BOVAG Ledenadvies (telefoon: (030) 659 53 00 of

ledenadvies@bovag.nl

). Wij zijn er voor u.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.