Bovag logo
Voortaan Slim Laden bij BOVAG
0%
Terug

Voortaan Slim Laden bij BOVAG

Laatste update 15 december 2023Leestijd: 1 min
Artikel header afbeelding

BOVAG heeft een Slim Laadplein gerealiseerd bij het BOVAGhuis in Bunnik. De laadpalen voor het opladen van electrische auto’s zijn vernieuwd en ondersteunen nu het zogenaamde Slim Laden. Dit betekent dat de snelheid en moment van laden worden geoptimaliseerd op basis van beschikbare netcapaciteit, opwek van zonnepanelen en de stroomprijs van dat moment.

BOVAG heeft begin dit jaar het convenant Slim Laden ondertekend en wil met de oplevering van het nieuwe laadplein het goede voorbeeld geven. Netcongestie, het vollopen van het elektriciteitsnetwerk, is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Dat geldt ook voor onze BOVAG-leden die hierdoor hun elektriciteitsaansluiting vaak niet mogen uitbreiden van hun netbeheerder. Slim Laden levert een serieuze bijdrage aan het oplossen van dit probleem. Dat is een van de redenen dat BOVAG deze nieuwe techniek omarmd.

Meer weten?

Wilt u meer weten, zelf aan de slag met SlimLaden op uw laadplein of heeft u plannen voor het realiseren van een nieuw laadplein? Neem dan contact op met BOVAG Energie: info@bovagenergie.nl of kijk op bovagenergie.nl.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.