Bovag logo
Volledig budget aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks (AanZET) aangevraagd
0%
Terug

Volledig budget aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks (AanZET) aangevraagd

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

RVO heeft in twee dagen 647 aanvragen binnengekregen voor de subsidieregeling zero-emissie trucks (AanZet). Deze subsidie kan gebruikt worden om nieuwe, volledig emissieloze trucks te kopen of financial leasen. Deze subsidieronde was er 45 miljoen euro beschikbaar. De regeling is op dinsdag 26 maart geopend en op donderdagochtend 28 maart maakte RVO bekend dat er 46,5 miljoen aan budget is aangevraagd. Er is dus veel animo om de vrachtwagenvloot te vergroenen. De Eerste Kamer moet het AanZET-budget nog wel goedkeuren. De behandeling van het wetsvoorstel staat gepland op dinsdag 2 april.

AanZET is de eerste subsidieregeling die wordt betaald uit de toekomstige opbrengsten van de vrachtwagenheffing, die in 2026 wordt ingevoerd.

Wijziging

Met de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks kan een deel van de meerkosten voor een nieuwe elektrische of waterstofvrachtwagen vergoed worden. Een belangrijke wijziging dit jaar is er per werkdag één subsidieaanvraag ingediend kon worden voor één emissieloze vrachtwagen. Hiermee maakte aanvragers meer kans om een succesvolle aanvraag te doen dan in de afgelopen jaren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opende de subsidieregeling op 26 maart. In twee dagen was deze overtekend. Vorig jaar gebeurde dat binnen één dag.

SEBA

De

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s

(SEBA) wordt ook op dinsdag 2 april behandeld door de Eerste Kamer. Deze regeling gaat vermoedelijk half april open.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.