Bovag logo
Visie re-integratietraject vanaf 1 juli verplicht
0%
Terug

Visie re-integratietraject vanaf 1 juli verplicht

Laatste update 16 juni 2023Leestijd: 1 min
Artikel header afbeelding

Werkgever en werknemer zijn vanaf 1 juli 2023 verplicht om hun visie op een re-integratietraject te geven. Zowel werkgever als werknemer dragen volgens de Rijksoverheid samen de verantwoordelijkheid voor de re-integratie. Het gesprek tussen de werknemer en de werkgever is daarvan een onmisbaar onderdeel.

Re-integratieafspraken tussen werkgever en werknemer moeten op meerdere momenten worden vastgelegd. Zo dient er een gezamenlijk plan van aanpak opgesteld te worden en moet een eerstejaarsevaluatie ingepland worden. Maar er zijn meer

stappen die bij een zieke werknemer gezet moeten worden

.

Om de gesprekken te bevorderen, zijn werkgever en werknemer per 1 juli 2023 verplicht om hun visie op het re-integratietraject te geven. De visie gaat zowel over de korte termijn als over de langere termijn, waarbij het beide partijen vrij staat om de plannen waar nodig bij te stellen.

Hoewel deze gesprekken in de praktijk al vaak plaatsvonden, liggen ze nu vast in de nieuwe regeling en geldt het dus iedereen. De verwachting is dat de betrokkenheid wordt vergroot en daarmee de re-integratie soepeler verloopt. De verplichting om de visies op het re-integratietraject toe te voegen, geldt alleen voor trajecten die na 1 juli 2023 zijn opgesteld.

Lees hier

de volledige nieuwe regeling

over re-integratie.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.