Bovag logo
Verzuimnavigator: voorkom ziekteverzuim bij medewerkers met geldzorgen
0%
Terug

Verzuimnavigator: voorkom ziekteverzuim bij medewerkers met geldzorgen

Laatste update 02 november 2023Leestijd: 1 min
Artikel header afbeelding

Langdurige geldzorgen bij uw medewerkers kunnen leiden tot onnodig ziekteverzuim. Bij een vermoeden van betalingsproblemen is het belangrijk dat u als werkgever het gesprek aangaat. Welke signalen wijzen op geldproblemen en hoe u het gesprek kunt aanvliegen leest u op de Verzuimnavigator.

Concentratieproblemen, een onverzorgd uiterlijk of afzeggen voor bedrijfsuitjes of -feestjes zijn enkele signalen die kunnen duiden op geldproblemen bij uw medewerker. Op het moment dat er loonbeslag wordt gelegd, is het eigenlijk te laat. Dus hoe eerder u het gesprek aangaat, hoe beter. Lees er meer over in het

artikel ‘4 goede momenten voor een gesprek over geld’

op de Verzuimnavigator.

Preventie, verzuim en re-integratie

De

Verzuimnavigator

is een initiatief van BOVAG, NV Schade, Zilveren Kruis en Bovemij met als doel ondernemers nog beter te helpen bij preventie, verzuim en re-integratie. Naast informatie over het signaleren van geldzorgen bij medewerkers is hier nog veel meer praktische informatie te vinden zoals een stappenplan bij ziekte en producten of diensten die u kunt inzetten om uw zieke medewerker snel weer terug op de werkvloer te krijgen. Bovendien ontvangt u bij de aanschaf van diensten ter ondersteuning extra vergoedingen als u deze aanschaft via de website van de verzuimnavigator.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.