Bovag logo
Vernieuwde opzet van Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI)
0%
Terug

Vernieuwde opzet van Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI)

Laatste update 01 december 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Met trots kondigt BOVAG het vernieuwde Relatie Onderzoek Dealer Importeur aan, beter bekend als RODI. Met de komst van agenturen is de oude RODI ingehaald door de tijd. Daarom is BOVAG met vijf voorzitters van dealer- en agentuurverenigingen in gesprek gegaan over hoe nu verder, want een goede monitoring van de samenwerking met de importeurs blijft belangrijk.

De aangepaste opzet bevat een lijst met vijftig vernieuwde vragen over uw importeur/principaal, verdeeld over vijf belangrijke thema’s: samenwerking, rendement, eindklantgerichte communicatie en dienstverlening, datadelen en sales en aftersales.

Wat is er veranderd ten opzichte van het voormalige RODI-onderzoek?

  • Geen competitie meer: waar er voorheen ieder jaar een RODI-winnaar werd uitgeroepen, verdwijnt nu dit competitie-element. Merken worden niet langer onderling vergeleken. Hierdoor ligt de focus op het eigen merk wat de dialoog met de importeur/principaal over de uitkomsten van het onderzoek verbetert.
  • Stellingen worden vragen: de stellingenlijst is een vragenlijst geworden met vijftig vragen die van toepassing zijn op dealers, agenturen en erkend reparateurs.
  • Persoonlijke vragen: elk merk kan ieder jaar drie persoonlijke open en/of gesloten vragen laten opnemen in het onderzoek.

Het gewicht in RODI blijft toegekend worden op basis van het aantal vestigingen die een dealer/agentuur vertegenwoordigt voor het betreffende merk.

In december ontvangt u het RODI-onderzoek

De leden van BOVAG Autodealers die een direct contract hebben met de importeur/principaal ontvangen in december de vragenlijst voor het RODI-onderzoek in hun mail.

Laat weer van u horen!

Want uw stem is en blijft heel belangrijk om uw dealer- of agentuurvereniging te ondersteunen in de dialoog met de importeur/principaal.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.