Bovag logo
Veelgestelde vraag: mag u Spotify draaien in uw bedrijf?
0%
Terug

Veelgestelde vraag: mag u Spotify draaien in uw bedrijf?

Laatste update 27 november 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

In de gebruikersvoorwaarden van de streamingdienst Spotify staat dat het alleen bestemd is voor niet-commercieel gebruik. Muziek van Spotify mag u dus nooit via een geluidssysteem in uw bedrijf afspelen. Dit geldt ook voor diensten zoals Last.fm en Apple Music. Er zijn (betaalde) zakelijke streamingdiensten, waarmee u wél muziek in uw bedrijf mag afspelen. Medewerkers mogen in uw bedrijf wel zelf naar Spotify luisteren via een koptelefoon.

Muziek heeft een positief effect op uw personeel en de beleving van uw klanten. U kunt er dus belang bij hebben om toch muziek af te spelen in uw bedrijf. Let wel op: als u muziek draait, moet u auteursrechten betalen.

Korting via BOVAG

U kunt de afdracht voor muziek- en beeldgebruik regelen via BOVAG. Daar bespaart u geld mee. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Als u zich als BOVAG-lid aanmeldt voor een licentie bij deze organisaties ontvangt u 33,3 procent korting. Regelt u uw afdracht via BOVAG, dan ontvangt u nog eens 15 procent extra korting op uw afdracht aan Buma/Sena en 7 procent op die van Videma. Wilt u profiteren van deze korting? Meld u dan aan via

mijn.bovag.nl/auteursrechten

(exclusief voor leden).

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt automatisch een factuur. Doet u mee en is er in de tussentijd iets gewijzigd? Vul dan het aanmeldformulier op mijn.bovag.nl/auteursrechten opnieuw in.Meer antwoorden op veelgestelde vragen lezen? U vindt ze op mijn.bovag.nl/auteursrechten.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.