Bovag logo
Tien genomineerden Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022 uit alle windstreken
0%
Terug

Tien genomineerden Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022 uit alle windstreken

Laatste update 19 januari 2022Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

In de strijd om de titel Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022 zijn tien BOVAG-leden genomineerd en die komen letterlijk uit alle windstreken van het land. Van Zuid-Limburg tot de Kop van Noord-Holland en van Friesland tot Goeree-Overflakkee. Drie van de genomineerden stoten door naar de finale op 28 juni in Nieuwegein.

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven organiseert de verkiezing voor de veertiende keer en de laatste winnaar in 2019 was Carprof Valentijn in Zaltbommel. Daarna kon vanwege de coronamaatregelen het jaarlijkse congres van de BOVAG-afdeling niet doorgaan en daarmee de verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar ook niet. Op 28 juni 2022 staat in NBC in Nieuwegein echter het nieuwe jaarcongres op de agenda, inclusief de finale van de verkiezing.

Vakjury

Uit de 81 autobedrijven die afgelopen zomer werden voorgedragen of zichzelf aanmeldden, selecteerde de vakjury onder leiding van ANWB-directeur Ferry Smith de tien genomineerden. De eerste selectie vond plaats op basis van onder andere klantbeoordelingen, uitstraling, recente schouwingen en financiële gezondheid. Het tiental wordt de komende tijd geschouwd door Vibber en heeft inmiddels fysiek en/of virtueel bezoek van een of meerdere mystery shoppers gehad. Op basis van de bevindingen oordeelt de jury medio januari welke drie bedrijven in aanmerking komen voor opvolging van Carprof Valentijn als Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022. Deze drie worden vervolgens door de juryleden persoonlijk aan de tand gevoeld. Naast voorzitter Ferry Smith bestaat de jury uit Bertus de Vries van Bovemij, Betsie Brink van OOMT, Remco de Vette van Vibber en Paul de Vries van DCDW.

De tien genomineerden zijn:

  • Auto Olijnsma in Gytsjerk – Friesland (Bosch Car Service)
  • Autobedrijf HABO in Emmen – Drenthe (Bosch Car Service)
  • Autovakmeester Schaap in Breezand – Noord-Holland
  • Vakgarage Dirks in Schagen – Noord-Holland
  • Dorpsgarage Elshof in Eerbeek - Gelderland
  • Garage Schel in Angerlo – Gelderland (PCA Merkspecialist)
  • Auto Totaal Houten (VOF) – Utrecht (Bosch Car Service)
  • Tomcars in Heesch – Noord-Brabant
  • AxxiAuto in Dirksland – Zuid-Holland (Bosch Car Service)
  • Regie Auto’s in Maastricht – Limburg
Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.