Bovag logo
RDW-tarieven 2023 bekend; extreme kostenstijging apk-erkenning voorkomen
0%
Terug

RDW-tarieven 2023 bekend; extreme kostenstijging apk-erkenning voorkomen

Laatste update 16 december 2022Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

RDW heeft de definitieve tarieven voor komend jaar gepubliceerd. Daarin dreigde een forse stijging voor de aanvraag van een apk-erkenning en de instandhoudingskosten doorgevoerd te worden. Op verzoek van BOVAG is de tarievenstijging bijgesteld naar ongeveer 8 procent, waardoor deze stijging nu meer in lijn is gebracht met de andere prijsverhogingen.

In september vond er een overleg tussen RDW en de branche plaats met uitleg over de voorgenomen tarieven. Ook BOVAG was daarbij aanwezig. Voor komend jaar gaan de kosten gemiddeld ongeveer 5 procent omhoog. Deze algemene kostenstijging wordt veroorzaakt door inflatie, toegenomen energie- en personeelskosten. Voor komend jaar dreigden de kosten voor de aanvraag van een apk-erkenning met 15 procent omhoog te gaan en de instandhoudingskosten met maar liefst 21 procent. De extra verhoging hield verband met het project vlakke vloeren voor het testen van de voertuigverlichting tijdens de apk. Er is nu afgesproken dat dit project eerst geëvalueerd wordt en de kostenstijging voor komend jaar ongeveer 8 procent bedraagt. BOVAG vindt de stijging van 8 procent alsnog te hoog, maar dit was het maximale dat we eruit konden halen.

RDW is een semi-overheidsinstelling die kostendekkend moet zijn, maar geen winst beoogt. De door RDW gemaakte kosten moeten worden gedekt door de tarieven.

Bekijk hier de RDW-tarieven voor 2023.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.