Bovag logo
RDW hervat keuringen schadevoertuigen en importkeuringen van zware bedrijfsauto’s en aanhangwagens
0%
Terug

RDW hervat keuringen schadevoertuigen en importkeuringen van zware bedrijfsauto’s en aanhangwagens

Laatste update 24 april 2020Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

De RDW kondigt vandaag een herstart aan van importkeuringen van zware bedrijfsauto’s en aanhangwagens. Daarnaast gaat RDW gerepareerde personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s met de status ‘verboden voor rijden op de weg’ weer keuren. Bij de identificatie van deze voertuigen is een fysieke inspectie bij een RDW-keuringsstation noodzakelijk. De RDW treft de nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van keuringsmeesters en klanten te borgen. De bekende reserveringsmodule is weer opengezet en er kunnen online afspraken gemaakt worden bij negen keuringsstations, met ingang van 28 april. BOVAG is blij met deze beslissing van de RDW.

De keuringen worden herstart voor de volgende categorieën:

  • Schadekeuringen naar aanleiding van een verbod voor rijden op de weg van Nederlands gekentekende personenauto’s (M1) en lichte bedrijfsauto’s (N1). Hieronder vallen niet de voertuigen die door de politie deze status hebben gekregen.
  • Importkeuringen van zware bedrijfauto’s (N2, N3) en zware aanhangwagens (O3, O4) die eerder waren geregistreerd in een EU- of EVA-land.

Importkeuringen

BOVAG heeft diverse gesprekken gevoerd met RDW en is blij dat RDW ook deze importkeuringen weer gaat uitvoeren. Die is namelijk erg belangrijk voor de bedrijfsvoering van BOVAG-leden. De uitbreiding met trucks, aanhangwagens en schadevoertuigen betekent dat er voor alle soorten voertuigen weer een importkeuring gedaan kan worden.

Het is op dit moment niet mogelijk voor particulieren om een import te laten doen, dit kan alleen via een RDW-erkenninghouder.

Fysieke controle

Voor identificatie van voertuigen in de noodprocedure geldt dat deze uit oogpunt van verkeersveiligheid en criminaliteitsbestrijding steekproefsgewijs kunnen worden opgeroepen voor een fysieke controle. Het is zaak dat voertuigen daarvoor beschikbaar zijn, dus helemaal klaar en in Nederland aanwezig.

Kijk voor meer informatie op de website van RDW

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.