Bovag logo
Praktijkexamens in zicht; zo helpt u uw student slagen
0%
Terug

Praktijkexamens in zicht; zo helpt u uw student slagen

Laatste update 24 april 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Voor veel BBL- en BOL-studenten staat deze periode in het teken van de voorbereiding op hun praktijkexamen. Dit is een belangrijk onderdeel van hun mbo-diploma. Het is goed nieuws voor de branche dat er weer een hoop studenten de opleiding gaat afronden, want de branche staat te springen om jonge, gediplomeerde technici. Leidt u studenten op in uw bedrijf? Dan kunt u ze een handje helpen om te slagen.

Er is een handige lijst met alle werkzaamheden die u aan uw student moet leren, waarmee u kunt nagaan of hij of zij alles al heeft geoefend in uw bedrijf en waar u nog kunt bijspijkeren. Dit zijn ook mogelijke opdrachten voor het examen. Deze lijsten staan op

ibki.nl/scholen

. Voor autotechniek en -schadeherstel heeft Innovam dit uitgewerkt in een checklist met kerntaken. Kijk daarvoor op

innovam.nl/kerntaken

. Het is mogelijk dat uw student nog niet alle opdrachten heeft kunnen oefenen in het leerbedrijf, bijvoorbeeld door gebrek aan tijd of materiaal. Meten met de multimeter wordt bijvoorbeeld niet in alle bedrijven gedaan, maar is wel een examenonderdeel. Dit kan uw student bij Innovam oefenen, onder begeleiding van een trainer. Innovam biedt bijvoorbeeld:

  • Webinars waarin examenopdrachten van de personenauto-opleiding stap voor stap worden uitgevoerd. Live, dus deelnemers kunnen meteen hun vragen stellen.
  • Keuzedagen waarop de student autotechniek zelf kan kiezen welke opdrachten hij of zij wil uitvoeren, onder begeleiding van trainers van Innovam. Is uw bedrijf bij OOMT aangesloten, dan draagt OOMT bij verschillende trainingen bij aan de kosten.
  • Oefendagen waarop studenten bedrijfsautotechniek en schadeherstel de moeilijkste examenopdrachten kunnen oefenen bij Innovam.

Geef uw student een kansrijke start voor het praktijkexamen! Meer informatie is te vinden op

innovam.nl/voorbereiden

.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.