Bovag logo
Opladen bij Supercharge
0%
Terug

Opladen bij Supercharge

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

“Wat schort er aan de regelgeving? Alles”, stelde voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof tijdens Supercharge, hét congres voor onafhankelijke autobedrijven op 3 oktober. Die stelling kon rekenen op luid applaus van de ruim achthonderd aanwezigen. Zij werden een middag en avond lang getrakteerd op: interviews, live demo’s, activiteiten waaronder karten, inspirerende 20 minuten-sessies en natuurlijk lekker eten en drinken en ruimte om met elkaar te spreken. Stolk Autoservice ging er met de titel BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2023 vandoor.

Dit jaar was hét event voor BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven geen traditioneel congres, maar had het een informele festivalvorm. Bezoekers konden komen en gaan in De Fabrique in Utrecht en hoefden zich niet vooraf apart aan te melden voor de inhoudelijke bijeenkomsten die de hele middag plaatsvonden. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kwamen waren: leaseonderhoud, wat kunt u met artificial intelligence (AI) in uw bedrijf, waarom zijn onderhoudscontracten interessant, worden alle auto’s elektrisch of de power van vrouwen in de automotive. Deze en andere onderwerpen trokken volle zalen.

Praten met de auto

Ook de wat abstractere onderwerpen zoals AI werden direct praktisch gemaakt. Zo sprak Chris van Vleuten over het gebruik van drones voor showroomfilmpjes of het gebruik van AI als assistent op een website. Of slimme brillen die, wanneer je ze combineert met een chatbot, de auto zelf kunnen laten vertellen wat er mis met hem is!

In andere lezingen werden natuur en technologie met elkaar verbonden, stelde BOVAG lobbyist Rogier Kuin dat hij in 2038 het kantelpunt voor EV ziet en deden Carlo Hensgens en William Potgieter uit de doeken wat handig is en minder handig bij het afsluiten van onderhoudscontracten.

Regelgeving

’s Avonds schoven voorzitter van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven Gerard ten Buuren en Jacco Vonhof, voorzitter van het MKB-Nederland aan bij presentatrice Helene Hendriks. De twee spraken over de zin en onzin van vele regelgeving in Nederland en wat dat doet met ondernemers. Daarbij kwamen onderwerpen als financiering en personeel aan bod. Aan het slot van de avond nam een geëmotioneerde Emiel Stolk de award in ontvangst en werd daarmee BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2023.

Lees ook:

Bekijk hieronder een foto-impressie van Supercharge:

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.