Bovag logo
Ontdek Nederland elektrisch: een bron van informatie over elektrisch rijden
0%
Terug

Ontdek Nederland elektrisch: een bron van informatie over elektrisch rijden

Laatste update 24 mei 2024Leestijd: 2 min
Elektrische auto

Krijg je regelmatig vragen van klanten over elektrisch rijden of zit je zelf met vragen hierover? Nederland Elektrisch biedt een schat aan informatie over alles wat met elektrisch rijden te maken heeft. Deze website beantwoordt veel van jouw vragen over elektrisch vervoer en de vragen van jouw klanten hierover.

Veelgestelde Vragen over Elektrisch Rijden

Wat zijn de kosten van een elektrische auto? Hoe lang duurt het om op te laden? En wat is de actieradius? Nederland Elektrisch geeft antwoord op deze en vele andere vragen. De website biedt zorgvuldig samengestelde antwoorden door experts van ANWB en Milieu Centraal, in samenwerking met organisaties zoals BOVAG, RAI Vereniging en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is inmiddels een brede kennisbank geworden aan vragen en antwoorden.

De veel gestelde vragen zijn onderverdeeld in zes categorieën:
1. Kosten en modellen: Wat zijn de aanschaf- en gebruikskosten van een elektrische auto?
2. Opladen: Waar kun je opladen en hoe lang duurt het?
3. Veiligheid: Hoe kun je elektrische voertuigen veilig opladen?
4. Milieu: Hoe milieuvriendelijk is elektrisch rijden werkelijk?
5. Actieradius: Hoe ver kun je rijden op een volle accu?
6. Autodelen: Het delen van elektrische auto’s

Nederland Elektrisch nodigt gebruikers uit om ontbrekende vragen of nieuwe onderzoeksresultaten te melden, zodat de informatie continu verbeterd wordt.

De website houdt ook nieuws bij op het gebied van elektrificatie in de mobiliteitsbranche, er zijn filmpjes te vinden, statistieken en testuitslagen.

Naar nederlandelektrisch.nl

Het Formule E-Team

Nederland Elektrisch is een initiatief van het Formule E-Team (FET), een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen die het gebruik van elektrische voertuigen wil stimuleren. Op de website vind je ook informatie over subsidies en financiering, autotests en laadinfrastructuur. Dit maakt Nederland Elektrisch een belangrijke bron voor iedereen die betrokken is bij de verkoop of promotie van elektrische voertuigen.
BOVAG, een van de deelnemers aan het Formule E-Team, ondersteunt dit initiatief. Door Nederland Elektrisch te gebruiken, kun je jouw klanten beter informeren en adviseren over elektrisch rijden.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.