Bovag logo
Nieuwe cao Metalektro
0%
Terug

Nieuwe cao Metalektro

Laatste update 17 november 2022Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Cao-nieuws voor BOVAG revisiebedrijven die vallen onder de cao Metalektro: FME is samen met de vakbonden tot een nieuwe cao Metalektro gekomen. Deze cao geldt voor een klein aantal BOVAG-revisiebedrijven. Het onderhandelingsresultaat van 22 september jl. is bekrachtigd door beide achterbannen. Dat betekent dat de afspraken nu gelden voor bij FME aangesloten werkgevers. Pas als de cao algemeen verbindend is verklaard, geldt deze voor iedereen in die branche. Hierbij alvast de belangrijkste afspraken op een rij.

Een klein aantal BOVAG-revisiebedrijven valt onder de cao Metalektro. Voor hen is er cao-nieuws: FME is samen met de vakbonden tot een nieuwe cao Metalektro gekomen.

Looptijd

De cao kent een looptijd van 18 maanden en geldt van 1 december 2022 tot 31 mei 2024. Werkgevers die niet bij de FME zijn aangesloten hoeven de cao dus niet vanaf 1 december toe te passen, maar zodra deze algemeen verbindend is verklaard. Daar kan enkele werken overheen gaan. Natuurlijk informeert BOVAG u daarover.

Loonsverhogingen

  • 5,5% per 1 december 2022
  • 3,5% per 1 januari 2024

Beide verhoging kunnen een jaar worden uitgesteld in ruil voor extra vakantie-uren per maand. Zo kan de eerste salarisverhoging van 5,5% uitgesteld worden in ruil voor 9,5 tijdelijke extra vrije vakantie-uren per maand.

Naast de twee structurele loonsverhogingen is er een eenmalige uitkering afgesproken verspreid over de looptijd van de cao. Het gaat om een eenmalige uitkering van € 1.080 bruto (bij voltijd dienstverband) en dat komt neer op 18 keer € 60 per maand. De werkgever betaalt dus 60 euro per maand meer aan pensioenpremie en de medewerkers betaalt daardoor 60 euro minder pensioenpremie per maand. . De afgesproken pensioenpremie en het opbouwpercentage blijven ongewijzigd.

Andere afspraken

  • De pensioenregeling (BUO) is ongewijzigd verlengd.
  • Het generatiepact is verlengd. Personeel kan minimaal tot en met 31 december 2028 deelnemen aan deze regeling. De salarisgrens in de generatiepactregeling wordt geïndexeerd met de in de cao overeengekomen structurele loonsverhogingen.

Meer weten?

Het onderhandelingsresultaat met alle afspraken vindt u hier:

Twijfel onder welke cao u valt?

Een hele praktische manier om er snel achter te komen onder welke cao u valt, is te kijken aan welk O&O fonds u afdraagt. Elke cao/branche heeft zijn eigen O&O fonds. De andere manier is kijken of u onder de werkingssfeer van de cao valt. In elke cao staat een artikel over de werkingssfeer.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of

ledenadvies@bovag.nl

.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.