De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Nieuwe aanvraagperiode STAP-budget vanaf 18 september 10:00 uur
0%
Terug

Nieuwe aanvraagperiode STAP-budget vanaf 18 september 10:00 uur

Laatste update 23 augustus 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 18 september 2023 om 10.00 uur voor de op een na laatste keer het STAP-budget aanvragen. Met de Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) kan een budget van maximaal € 1.000,- aangevraagd worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Ook u en uw medewerkers hebben recht op € 1.000,- STAP-subsidie per persoon per jaar voor bij- of omscholing.

Er is deze keer 10 miljoen euro beschikbaar. De keuzemogelijkheden zijn beperkter dan voorheen, omdat het kabinet heeft besloten vanaf deze aanvraagperiode alleen nog OCW-erkende opleidingen voor STAP-budget in aanmerking te laten komen. Of de gewenste opleiding nog met STAP gevolgd kan worden kunt u in het

STAP-scholingsregister

uitzoeken.

De vorige aanvraagperiodes was het STAP-budget populair en dus snel op. Om meer kans te maken om het budget te krijgen is het belangrijk om de aanvraag dan zo snel mogelijk te doen.

Toekomst

Op 15 november start de allerlaatste aanvraagperiode van de STAP-regeling. Daarna loopt de regeling op zijn einde. Uiteraard houdt BOVAG de ontwikkelingen over het stimuleren van een ‘leven lang leren’ goed voor u in de gaten.

Vragen?

Meer informatie over het STAP-budget en het aanvragen hiervan vindt u op de

website van het UWV

. Heeft u vragen over het STAP-budget? Kijk dan of uw vraag tussen de veel gestelde vragen staat op de website van het UWV of neem contact op met het UWV via (088) 898 22 02.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.