De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Myskery uit Emmen erkend BOVAG-museum
0%
Terug

Myskery uit Emmen erkend BOVAG-museum

Laatste update 24 juli 2024Leestijd: 1 min
Gereedschap

Automuseum Myskery in Emmen is vorige week benoemd tot erkend BOVAG-museum. Initiatiefnemer Gerrit Misker nam het bijbehorende schild in ontvangst uit handen van BOVAG-voorzitter Han ten Broeke.

Kijken, kopen of ruilen. Het kan allemaal met de auto’s, de miniaturen, de kunst en de opgezette beesten die tentoongesteld staan in een voormalige showroom in Emmen onder de intrigerende naam Myskery.

De showroom bevat een gemêleerde verzameling klassiekers en youngtimers. Van Rover 14 Saloon uit 1939 tot Nash 8-90 Limousine uit 1920. Bij de youngtimers vind je auto’s als de Ford Zephyr 6 sedan, maar ook een MX5 uit ’91 en een Ford Ka uit 2000.

De meeste auto’s zijn niet alleen te bekijken, maar ook te koop. Of te ruilen. Bijvoorbeeld tegen kunst. Of andersom. En bij de meeste auto’s heeft de oprichter Gerrit Misker een schitterend verhaal!

De bonte verzameling in Emmen is dus een initiatief van Gerrit Misker, gewezen Ford-dealer. Hij droeg enkele jaren geleden het stokje over aan zoon Bram, om zijn aandacht volledig te wijden aan Myskery. Ford Misker is in 2024 overigens 90 jaar BOVAG-lid! Ook daarvoor ontving de familie Misker een speciaal BOVAG-schild.

Een verslag van het bezoek van Han ten Broeke aan Myskery zie je in de video hieronder.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.