Bovag logo
MIA/Vamil in 2024: de belangrijkste wijzigingen
0%
Terug

MIA/Vamil in 2024: de belangrijkste wijzigingen

Laatste update 01 februari 2024Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Als je fiscaal voordelig wil investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken, dan kun je ook dit jaar weer gebruikmaken van de MIA/Vamil-regeling. Je kunt deze milieu-investeringsaftrek ook gebruiken als verkoopargument naar klanten. Op de Milieulijst van 2024 vind je de bedrijfsmiddelen en technieken die in aanmerking komen. We hebben de belangrijkste wijzigingen en interessante investeringen voor je op een rij gezet.

De Milieulijst is voor 2024 aanzienlijk aangepast. De wijzigingen komen vooral door gewijzigde Europese staatssteunregels en de uitkomsten van de beleidsevaluatie (2017-2021) van MIA en Vamil. De lijst is strikter geactualiseerd om daarmee meer dynamiek in de Milieulijst aan te brengen. Dit betekent dat bedrijfsmiddelen sneller uit de lijst worden verwijderd als deze gangbaar aan het worden zijn (en vaak al langer op de Milieulijst staan) of als een overlap is met andere vormen van stimulering. Ook wordt strikter gekeken of stimulering nog passend is, omdat bijvoorbeeld de hogere aanschafprijs niet langer een knelpunt is. In 2024 krijg je belastingvoordeel voor 6 nieuwe bedrijfsmiddelen. Voor 112 bedrijfsmiddelen zijn de mogelijkheden veranderd. En voor 108 bedrijfsmiddelen krijg je geen belastingvoordeel meer.

Download

BOVAG heeft belangrijke, relevante wijzigingen voor je op een rij gezet en de onderdelen die mogelijk interessant zijn voor BOVAG-leden uitgelicht.

Deze kun je hier downloaden.

Meer weten?

Kijk op de

website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

voor meer informatie over Mia/Vamil, met daarop de complete Milieulijst en alle wijzigingen voor 2024. RVO heeft ook een handige

zoektool

en

interactieve infographic

, waarmee je gemakkelijk kunt zoeken in de Milieulijst.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.