Bovag logo
Loonsverhoging cao Carrosseriebedrijven per 1 maart 2023
0%
Terug

Loonsverhoging cao Carrosseriebedrijven per 1 maart 2023

Laatste update 20 februari 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Medewerkers die onder de cao Carrosseriebedrijven vallen (deze cao geldt voor de leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven, Ruitschadeherstelbedrijven en Poetsbedrijven) , krijgen per 1 maart 2023 een loonsverhoging van 3,25 procent per maand. Hieronder leest u meer informatie over deze loonsverhoging.

De cao Carrosseriebedrijven loopt van 1 oktober 2021 tot en met 1 april 2024. Per 1 maart 2023 is er een collectieve loonsverhoging van 3,25 procent van het geldende salaris afgesproken en ook de salaristabellen worden per die datum met 3,25 procent verhoogd.

Vanaf 1 maart 2023 geldt de volgende salaristabel:


Let op: de bedragen van de tabel Wet Minimumloon (WML) en A 0 functiejaren
zijn conform de bedragen van de WML. Zie voor de actuele WML-bedragen Rijksoverheid.nl.

Voor welke medewerkers geldt de loonsverhoging?

Werkgevers moeten alle onderdelen van de cao toepassen op hun medewerkers. Dit betekent dat alle medewerkers die onder de cao vallen, recht hebben op de collectieve salarisverhogingen. Dit geldt dus ook voor verkopers, vertegenwoordigers, BBL-leerlingen, oproepkrachten en voor werknemers die meer verdienen dan het cao-loon, ziek zijn of niet goed functioneren. Ook op hen is de cao immers van toepassing.

De verhoging voor een parttimer is naar rato van het aantal uren dat hij/zij werkt ten opzichte van een 38-urige werkweek.

Geldzorgen bij medewerkers

Er bestaat – na de hoge energieprijzen en inflatie van de afgelopen maanden - een (grote) kans dat ook in uw bedrijf medewerkers rondlopen met zorgen over geld. Het is toegestaan om ten gunste van de medewerker af te wijken. De cao is namelijk een minimum-cao dus u kunt besluiten om aanvullend op de cao-verhoging nog iets te doen, zie voor meer informatie over dit onderwerp en de mogelijkheden:

Mijn BOVAG - Geldzorgen bij medewerkers

.

Vragen

Voor vragen over het toepassen van cao-salarisverhogingen kunnen BOVAG-leden contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030-65 95 300 of

ledenadvies@bovag.nl

.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.