De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Krijg via BOVAG extra korting op jouw auteursrechtenafdracht voor muziek en televisie
0%
Terug

Krijg via BOVAG extra korting op jouw auteursrechtenafdracht voor muziek en televisie

Laatste update 01 oktober 2024Leestijd: 2 min
Muziek

Als je de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijg je extra korting. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Daardoor krijg je 15 procent extra korting op jouw auteursrechtenafdracht aan Buma en Sena (muziek) en 7 procent korting op jouw afdracht aan Videma (televisie). Profiteer ook van dit voordeel en meld je uiterlijk 31 december 2024 aan!

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of een nieuwszender aanstaan in de showroom, kantoor, werkplaats, wachtruimte of bedrijfsrestaurant. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties.

Dubbele korting

Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteren BOVAG-leden van extra korting op hun auteursrechtenafdracht: 15 procent op de afdracht aan Buma/Sena en 7 procent op die van Videma. Dit komt nog bovenop de 33,3 procent die zij al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Een extra voordeel is dat de registratie eenvoudig online te regelen is via BOVAG.

Let op: als je vorig jaar al hebt meegedaan, dan is het niet nodig om je opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch een factuur. Doe je al mee, maar is er in de tussentijd iets gewijzigd? Vul dan het aanmeldformulier opnieuw in.

Online aanmelden

  • Om je aan te melden voor de collectieve rechtenafdracht, ga je allereerst naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  • Log in met het lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vind je belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vind je twee formulieren, waarmee je je aan kunt melden voor korting op jouw auteursrechtenafdracht aan Buma/Sena (muziek) en Videma (televisie).

Ga naar mijn.bovag.nl/auteursrechten

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.