Bovag logo
Keuzecoach Simon: "Soms feliciteer ik mensen met hun eigen auto"
0%
Terug

Keuzecoach Simon: "Soms feliciteer ik mensen met hun eigen auto"

Laatste update 04 augustus 2023Leestijd: 5 min
Artikel header afbeelding

Zien consumenten door de bomen het bos niet meer bij hun zoektocht naar een nieuwe auto? Dan staat viaBOVAG.nl Keuzecoach Simon voor hen klaar. Gratis en vrijblijvend geeft hij tips die de consument verder helpen bij het kopen van een nieuwe auto. Simon: “Soms feliciteer ik mensen met hun eigen auto.”

Passie voor mobiliteit

Met een passie voor mobiliteit en een schat aan kennis en ervaring, is Simon een expert in zijn vakgebied. Hij is adviseur bij 'Uw Auto Adviseur' en is afgestudeerd aan het Instituut voor de Autobranche (IVA). Zijn liefde voor auto's begon al op jonge leeftijd. "Mijn vader was vroeger wagenparkbeheerder. Het wagenpark bestond altijd uit veel verschillende auto’s. En altijd als er iets mis was, wist ik precies wat er aan de hand was. Ik had gevoel voor logica." Zelfs toen hij een uitstapje maakte naar een andere branche, kon hij auto's niet uit zijn gedachten krijgen. Hij realiseerde zich dat zijn hart bij auto’s lag. Uit het niets vond hij een kleine garage. "Ik noem het ook wel de kleinste showroom van Nederland. Soms staat er een auto, soms niet. Hier help ik dagelijks mensen met uiteenlopend vragen."

Onafhankelijk en gratis advies

Simon werd drie jaar geleden gevraagd als

Keuzecoach voor viaBOVAG.nl

. "Mensen verbazen zich dat het gratis is. In het begin was dit een uitdaging. Maar met de Keuzecoaches wil viaBOVAG.nl laten zien dat het een onafhankelijk platform is. Ik geef advies waarbij ik me niet laat leiden door specifieke merken en modellen, maar enkel door de wensen van de klant. Dat is onze kracht, het merkonafhankelijke advies."

Al bijna 1.000 mensen op weg geholpen

Het advies van Keuzecoach Simon volstaat niet met een simpele e-mail. Nee, Simon pakt direct de telefoon. "Of het nu een zondag is of een feestdag, ik wil mensen zo snel mogelijk van advies voorzien. De gesprekken duren al snel een uur." Inmiddels heeft Simon bijna 1.000 mensen op weg geholpen. Het is duidelijk dat veel mensen overweldigd raken door de overvloed aan keuzes. Hier ligt vaak de uitdaging. "Ik geef persoonlijk advies om de klant verder te helpen, niet om te verkopen. Soms feliciteer ik ze gewoon met hun eigen auto. Waarom verder zoeken als ze het juiste voertuig al voor de deur hebben staan?"

Sneller een aankoop in de showroom

Autobedrijven realiseren vaak pas wat Simon doet als de auto verkocht is. In eerste instantie zien ze hem als een concurrent, maar Simon legt uit dat de keuzecoaches perfect aanvullen wat autobedrijven bieden. "Keuzecoaches kunnen klanten allround adviseren over de verschillende smaken in de markt. Merken hebben vaak maar één belang." Na het advies van een viaBOVAG.nl Keuzecoach, maken klanten vaak sneller een beslissing. Simon hoort regelmatig terug: "Je had gelijk, ik heb de auto direct gekocht."

Betrouwbaar, zuinig en veilig

De vragen die consumenten stellen aan Simon lopen uiteen. Of het nu gaat over de beste brandstofsoort, het juiste moment om een auto te kopen, een geschikte gezinsauto of algemene tips voor het aanschaffen van een auto, Simon heeft het antwoord. Toch komen drie onderwerpen altijd terug: betrouwbaar, zuinig en veilig. "En dat geldt niet alleen voor auto’s, maar eigenlijk voor de hele mobiliteitsbranche", vertelt Simon. Er is geen eenduidig advies over deze onderwerpen, omdat het voor iedereen verschillend is. Daarom baseert Simon zijn advies altijd op vier kernvragen:

  1. Waar wil de consument de auto voor gebruiken?
  2. Wat verwacht de consument van de auto?
  3. Wie gaan er mee?
  4. Wat is het budget?

Met behulp van deze vragen komt hij altijd tot een gewaardeerd advies. "Ik ervaar ook veel emotie in de gesprekken, tot aan tranen toe. Van in het begin door de bomen het bos niet meer kunnen zien tot tranen van blijdschap achteraf."

Meer auto’s online verkopen met minder moeite?

Simon helpt de consument met kiezen. Weet iemand eenmaal wat voor auto hij of zij wil hebben? Dan komt diegene veel gerichter in uw showroom terecht. Zo bent u minder tijd kwijt met het geven van informatie en advies. Benieuwd hoe het werkt? Kijk op

viabovag.nl/keuzecoach

.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.