Bovag logo
Geldzorgen bij medewerkers; zo maakt u het bespreekbaar
0%
Terug

Geldzorgen bij medewerkers; zo maakt u het bespreekbaar

Laatste update 08 augustus 2022Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Bij meer dan de helft van alle bedrijven lopen werknemers rond met schulden. Dit kan ook effect op de productiviteit op uw werkvloer en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Als werkgever kunt u helpen, bijvoorbeeld door het onderwerp bespreekbaar te maken in uw bedrijf en naar uw medewerker te luisteren. In de Wegwijzer geldzorgen voor mkb-ondernemers vindt u meer informatie over hoe u uw medewerker kunt helpen.

De kans is groot dat een van uw medewerkers rondloopt met zorgen over geld. Als werkgever kunt u helpen om uw personeelslid grip te laten krijgen op geldzorgen. Dit is niet alleen fijn voor uw personeel, maar ook voor uw bedrijf. Want medewerkers met financiële zorgen zijn minder productief en nemen jaarlijks gemiddeld zeven extra dagen ziekteverlof op. Als een werknemer diep in de problemen zit, kan er zelfs beslag op het loon worden gelegd. Door medewerkers bij te staan bij geldzorgen, toont u bovendien goed werkgeverschap.

Maar, hoe herkent u financiële problemen bij medewerkers? Hoe gaat u het gesprek aan? En hoe kunt u uw collega helpen? Download de Wegwijzer voor mkb-ondernemers. Daarop vindt u tips om het gesprek aan te gaan en instanties waarnaar u uw medewerker kunt doorverwijzen voor hulp. U vindt de informatie ook op ondernemen.nl/geldzorgen/werknemers.

Het project Geldzorgen de baas is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.