De pagina wordt geladen...
Bij meer dan de helft van alle bedrijven lopen werknemers rond met schulden. Dit kan ook effect op de productiviteit op uw werkvloer en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Als werkgever kun je helpen, bijvoorbeeld door het onderwerp bespreekbaar te maken in je bedrijf en naar je medewerker te luisteren. In de Wegwijzer geldzorgen voor mkb-ondernemers vind je meer informatie over hoe je je medewerker kunt helpen.
De kans is groot dat een van je medewerkers rondloopt met zorgen over geld. Als werkgever kun je helpen om je personeelslid grip te laten krijgen op geldzorgen. Dit is niet alleen fijn voor je personeel, maar ook voor jouw bedrijf. Want medewerkers met financiële zorgen zijn minder productief en nemen jaarlijks gemiddeld zeven extra dagen ziekteverlof op. Als een werknemer diep in de problemen zit, kan er zelfs beslag op het loon worden gelegd. Door medewerkers bij te staan bij geldzorgen, toon je bovendien goed werkgeverschap.
Maar, hoe herken je financiële problemen bij medewerkers? Hoe ga je het gesprek aan? En hoe kun je je collega helpen? Download de Wegwijzer voor mkb-ondernemers. Daarop vind je tips om het gesprek aan te gaan en instanties waarnaar je je medewerker kunt doorverwijzen voor hulp. Je vindt de informatie ook op ondernemen.nl/geldzorgen/werknemers.
Het project Geldzorgen de baas is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.