Bovag logo
Geef uw mening over de aankomende PGS 38-richtlijn voor multi-energietankstations
0%
Terug

Geef uw mening over de aankomende PGS 38-richtlijn voor multi-energietankstations

Laatste update 12 januari 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

De PGS-beheerorganisatie vraagt u om commentaar te geven op de conceptversie van de PGS 38-richtlijn, die maatregelen bevat voor het veilig afleveren van energiedragers op een multi-energie stations. De definitieve richtlijn wordt naar verwachting begin derde kwartaal 2023 gepubliceerd en kan later verplicht worden. U kunt tot 11 maart uw reactie geven.

De PGS 38 is een richtlijn voor multi-energie tankstations (MES); stations met afleverinstallaties voor verschillende energiedragers, waaronder een oplaadvoorziening voor elektrische voertuigen en werktuigen. Hierin komen maatregelen die de risico's van een multi-energie station beheersen. PGS 38 gaat zowel om openbare stations als om stations bij bedrijven. Het gaat om het afleveren aan voertuigen en werktuigen. Het kan gaan om bemande en onbemande stations.

Geef uw commentaar

Op dit moment is er nog maar beperkte wet- en regelgeving voor MES. Daarom is de PGS-beheerorganisatie door diverse stakeholders gevraagd een PGS-richtlijn met maatregelen op te stellen. Het PGS-team, met deelnemers vanuit bedrijfsleven en overheid, heeft nu een conceptversie klaar. Voordat dit concept een definitieve PGS-richtlijn wordt, wil men controleren of er geen zaken over het hoofd zijn gezien, of dat andere of aanvullende maatregelen nodig zijn. Daarvoor dient een publieke commentaarronde. Tot 11 maart 2023 kunt u uw mening geven op de conceptversie. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

Verplichting

Na de commentaarronde zullen de suggesties besproken worden en indien nodig aanpassingen worden gedaan. De definitieve richtlijn wordt naar verwachting begin derde kwartaal 2023 gepubliceerd. Het is op dit moment nog niet bekend of PGS 38 zal worden aangewezen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Indien dit het geval is, wordt PGS 38 juridisch verankerd in de wetgeving en moeten bedrijven er aan voldoen.

Meer informatie en vragen

Ga voor meer informatie naar de website van PGS. Vragen of reacties kunt u sturen naar PGS@publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.