Bovag logo
€ 30 miljoen extra budget voor SEBA
0%
Terug

€ 30 miljoen extra budget voor SEBA

Laatste update 12 juli 2024Leestijd: 1 min
Subsidie


Er komt naar verwachting binnenkort € 30 miljoen extra beschikbaar voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). In april is de regeling geopend met een budget van € 30 miljoen. In de Voorjaarsnota is € 30 miljoen extra aangevraagd, waardoor het totaal voor dit jaar zou uitkomen op € 60 miljoen. De Voorjaarsnota is inmiddels aangenomen door zowel de Tweede als Eerste Kamer. Het budget is definitief na akkoord van de staatssecretaris Openbaar Vervoer en Milieu en publicatie in de Staatscourant.

Bedrijven kunnen met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto kopen of financial leasen. Met SEBA kan een maximumbedrag van € 5.000 per bedrijfsauto aangevraagd worden. Dit is het laatste jaar waarin van SEBA gebruikgemaakt kan worden. Er is dit jaar één wijziging in de regeling: het maximum subsidiepercentage voor grote ondernemingen is verlaagd naar 7 procent. Dit was vorig jaar nog 10 procent.

Overtekend

Op 23 april 2024 is voor de laatste keer het aanvraagloket voor SEBA geopend en op 9 juli is het budget van de eerste € 30 miljoen overtekend. Je kunt op dit moment alsnog een aanvraag indienen. RVO houdt deze aan totdat er meer duidelijkheid is over het extra budget.

Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.