Bovag logo
Eerste bedrijven ontvangen certificaat BOVAG Erkend Schadeherstel Caravan en Camper
0%
Terug

Eerste bedrijven ontvangen certificaat BOVAG Erkend Schadeherstel Caravan en Camper

Laatste update 17 april 2020Leestijd: 4 min
Artikel header afbeelding

De eerste BOVAG-bedrijven hebben het hele auditproces met positief resultaat afgerond en mogen zich nu BOVAG Erkend Caravan- en Camperschadehersteller noemen. Zij voldoen aan de branchenorm voor caravan- en camperherstel, die BOVAG eind 2019 heeft vastgesteld. De zeven caravan- en camperbedrijven hebben het certificaat afgelopen week ontvangen.

De gecertificeerde bedrijven zijn:

  • Cannenburg Caravans & Campers
  • Caravan Extra
  • Caravanservice Van Lit
  • Liba Campers
  • Linberg Caravan Centrum
  • Mohocar Caravans
  • Van Uden Caravans

Reacties

Ze zijn allen zeer verheugd om in deze uitzonderlijke en moeilijke crisistijd toch het certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Een aantal reacties van de desbetreffende bedrijven:

Caravan Extra, Nick Schellens: "Met het BOVAG Erkend Schadeherstel Caravan en Camper-label conformeer je je aan een kwaliteitsstandaard. En daar maak je het verschil met bedrijven die maar wat doen. Want iedereen kan zeggen dat hij of zij schadehersteller is. Maar het resultaat zie je altijd pas achteraf. Aangezien niemand tegen kwaliteit is en je dit met BOVAG kunt vastleggen, zal de klant en verzekeringsmaatschappij hier altijd voorkeur aan geven. En dat is weer goed voor de continuïteit van je bedrijf."

Caravanservice Van Lit, Gijs van Lit: "Dit BOVAG-certificaat is voor ons de kers op de taart en wij hopen hiermee dat verzekeringsmaatschappijen nog meer aan BOVAG-bedrijven zullen gaan denken.”

Linberg Caravan Centrum, Dick Linberg: "Wij zijn heel blij dat we in deze moeilijke tijd toch iets leuks te melden hebben. Als een van de eerste caravanbedrijven in Nederland voldoen wij aan de eisen van BOVAG Erkend Schadeherstel."

Mohocar Caravans, Arjan Schuurhuis: “Schadeherstel is een belangrijk aspect binnen onze werkplaats. Wij zijn dan ook blij met het behaalde certificaat. Uniforme kwaliteitseisen zullen uiteindelijk positief uitpakken voor de klant en de bedrijfstak."

Van Uden Caravans, Rogier Wegkamp: "Het is voor ons een bekroning op ons harde werk en het vakwerk wat wij afleveren. Ik ben er blij mee dat BOVAG deze certificering in het leven heeft gebracht en ben erg tevreden hiermee onderscheid te kunnen maken in de schadesector."

Branchenorm

De afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven is op 1 januari 2020 uitgebreid met specialisten op het gebied van caravan- en camperschadeherstel. Om de kwaliteit van caravan- en camperschadeherstel te borgen, heeft BOVAG met Focwa een gezamenlijke norm vastgesteld die gedragen wordt door de hele branche. Deze norm geeft alle partijen helderheid en zekerheid over de kwaliteit én uniformiteit van de werkzaamheden. In de branchenorm staan bijvoorbeeld eisen in over de bedrijfsinrichting en de benodigde uitrusten, kennis van vaardigheden van herstellers en het uitbesteden van werkzaamheden. Om te toetsen of bedrijven aan de norm voldoen, doorlopen de caravan- en camperbedrijven een digitale zelfevaluatie en een audit op locatie.

In totaal hebben ruim zeventig bedrijven zich inmiddels bij BOVAG aangemeld voor de nieuwe norm. Het aantal uitgereikte certificaten zal de komende periode dus nog verder toenemen.

Aanmelden

Bent u actief in caravan- en camperschadeherstel? Word dan ook lid. Op mijn.bovag.nl/caravancamperschadeherstel vindt u meer informatie.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.