Bovag logo
Bovemij concentreert zich op verzekeringen, garanties en datadiensten, viaBOVAG.nl verzelfstandigd
0%
Terug

Bovemij concentreert zich op verzekeringen, garanties en datadiensten, viaBOVAG.nl verzelfstandigd

Laatste update 30 november 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Bovemij gaat zich volledig richten op verzekeringen (Bovemij en ENRA), garanties (Autotrust) en datadiensten (RDC). Consequenties zijn onder meer dat Bovemij stopt met het beheer en de financiering van leaseactiviteiten door autobedrijven en dat viaBOVAG.nl wordt verzelfstandigd.

Met deze keuzes speelt Bovemij naar eigen zeggen in op de veranderingen in de Nederlandse mobiliteitsbranche en de financiële resultaten die onder druk staan. De markt voor verzekeringen en garanties verandert snel door de voortdurende consolidatie bij autobedrijven, veranderingen in distributiemodellen en het toenemende gebruik van elektrische fietsen in zowel Nederland als daarbuiten. Daar komt bij dat de schadelast fors is gestegen en het aantal fietsdiefstallen toeneemt.

Hans Coffeng, ceo Bovemij: "De resultaten van leasefinancieringen en onze platformactiviteiten bleven al enige tijd achter. Dat was vorig jaar al aanleiding om keuzes te maken en onze activiteiten nadrukkelijker te prioriteren. Die keuzes scherpen we nu verder aan. Een duidelijke focus stelt ons in staat om met meer slagkracht te groeien in de markten waar we al een goede uitgangspositie hebben en op die manier onze klanten beter te bedienen."

ViaBOVAG.nl

Dit betekent dat Bovemij Financieringen vanaf 2024 geen nieuwe financieringen aan autoleasemaatschappijen verstrekt en gedurende 2024 gefaseerd haar beheeractiviteiten voor de leasemaatschappijen beëindigt. Het het product White Label Lease wordt niet verder op de markt gebracht.

ViaBOVAG.nl gaat zelfstandig opereren zodat de organisatie wendbaarder is en sneller kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de wensen van zowel consumenten als mobiliteitsbedrijven. De overige digitale en datadiensten worden onder één dak geconcentreerd bij dochter RDC.

BOVAG steunt de strategiewijziging, heeft alle vertrouwen in de Raad van Bestuur en in diens aanpak en wenst Bovemij veel succes met deze nieuwe koers.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.