Bovag logo
BOVAG-voorzitter opent nieuw klassiekermuseum
0%
Terug

BOVAG-voorzitter opent nieuw klassiekermuseum

Laatste update 14 december 2022Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

BOVAG-voorzitter Han ten Broeke had de eer om het hagelnieuwe klassiekermuseum Visscher Classique in Buren te mogen openen. Bij deze gelegenheid schonk hij een zeldzaam, klassiek BOVAG-schild aan oprichter Henk Visscher.

Visscher Classique bevat de vele auto’s die oud-dealer Henk Visscher de afgelopen decennia verzamelde, met name modellen van de merken die zijn vader en hij ooit in de showroom hadden staan: Peugeot, Citroën, Simca, Matra, Renault en Opel. Van bekende en gewilde oldtimers tot zeer zeldzame exemplaren.

In zijn openingsspeech memoreerde Ten Broeke dat het goed is om niet alleen, zoals tegenwoordig noodzakelijk, oog te hebben voor schone auto’s, maar ook voor de schoonheid van auto’s. “Mooi dat dit levenswerk van Henk een plek heeft gekregen en zo ontsloten wordt voor iedereen.

Mooi dat deze auto's ook rijden en blijven rijden. Want daar zijn ze voor. Erfgoed op wielen moet rijden. Henk draagt daar zijn steentje aan bij”, aldus de BOVAG-voorzitter.

En over de toekomst van de oldtimer: “Ik vermoed dat de klassieker onder druk komt te staan als we de klimaatdoelen niet halen. Dan zal met de vinger ook naar de oldtimer gewezen worden. De eerste schermutselingen zagen we recent al met de poging de oldtimerregeling af te schaffen. Daar hebben ANWB, KNAC, FEHAC en BOVAG eendrachtig een stokje voor weten te steken, door de Kamer te wijzen op de juiste argumenten. U kunt op BOVAG rekenen als het gaat om bescherming van het rijdend erfgoed. We zullen er op blijven wijzen dat het aantal kilometers van deze auto's op het totaal te verwaarlozen is. Dat het van belang is om mobiel erfgoed - dat nu zelfs onder erfgoedwet is gebracht - bescherming verdient. Dat nationaal erfgoed anders naar het buitenland dreigt te verdwijnen.”

Volgens Ten Broeke kan ook de ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare brandstoffen bijdragen aan een vitale toekomst van de klassieke auto.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.