Bovag logo
BOVAG start traject om een deel van zijn belang in Bovemij te verkopen
0%
Terug

BOVAG start traject om een deel van zijn belang in Bovemij te verkopen

Laatste update 25 juni 2024Leestijd: 2 min
Bovemij

BOVAG heeft vandaag besloten een traject te starten om een deel van het belang dat BOVAG houdt in Bovemij, te verkopen. BOVAG zal meerderheidsaandeelhouder van Bovemij blijven, om de grote betekenis van Bovemij voor de leden van BOVAG te waarborgen.

De reden voor het besluit is dat BOVAG een fonds wil creëren om nieuwe projecten en diensten voor de aangesloten leden te kunnen realiseren in de komende jaren. Hiermee wordt ook het vermogen van BOVAG meer gespreid en beter inzetbaar gemaakt.

Nu het besluit is genomen wordt een verkooptraject opgestart om de meest geschikte nieuwe mede-aandeelhouder te vinden. De nieuwe mede-aandeelhouder kan bijdragen aan de ontwikkeling en het succes van Bovemij. Het streven is dat, als onderdeel van de transactie, ook een bod wordt gedaan op alle uitstaande Bovemij-certificaten door de beoogde nieuwe mede-aandeelhouder. Over timing, inhoud en verloop van het verkooptraject kan BOVAG nu nog geen nadere mededelingen doen.

BOVAG heeft Bovemij en het Stak-bestuur op de hoogte gesteld van dit besluit. BOVAG zal binnenkort in afstemming met het Stak-bestuur de certificaathouders uitnodigen voor een toelichting.

BOVAG is de brancheorganisatie van zo’n 8.000 bedrijven in de mobiliteitsretail. BOVAG heeft in 1963 Bovemij (BOvag VErzekerings MaatschappIJ) opgericht en houdt thans 88% van de aandelen. 12% van de aandelen Bovemij is in handen van certificaathouders, veelal (oud-)leden van BOVAG.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.