Bovag logo
BOVAG Rijscholen zoekt nieuwe voorzitter
0%
Terug

BOVAG Rijscholen zoekt nieuwe voorzitter

Laatste update 10 december 2020Leestijd: 4 min
Artikel header afbeelding

Op 1 mei 2021 eindigt de tweede en statutair laatste termijn van de huidige voorzitter Frank Hoornenborg. BOVAG Rijscholen is daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De voorzitter van BOVAG-afdeling Rijscholen heeft tot taak om, samen met het afdelingsbestuur, het beleid van de afdeling te ontwikkelen, uit te voeren en leiding te geven aan het bestuur van deze BOVAG-afdeling. Een speerpunt voor de komende tijd is het vormgeven van de vernieuwing van de afdeling Rijscholen op basis van de plannen die in september 2020 zijn gepresenteerd aan de leden, waarbij een hoge mate van betrokkenheid en participatie van leden centraal zal staan. Hiervoor richten we werkgroepen in die, in afstemming met het bestuur, voor de concrete uitwerking van de vernieuwing zorgen.

Onderscheiden met kwaliteit

Binnen de rijschoolbranche is sprake van een grote diversiteit aan opleiders qua omvang en expertise. Tegelijk is maar een klein deel van de ondernemers in de branche aangesloten bij één van de vier brancheverenigingen. BOVAG Rijscholen is de enige branchevereniging die op dit moment eisen stelt aan zijn leden. Hiermee onderscheiden BOVAG-rijscholen zich al jarenlang op kwaliteit. Met onze nieuwe proposities willen we dit niveau vasthouden en verder uitbouwen. Binnen de afdeling maken we geen onderscheid tussen ‘groot’ en ‘klein’. Elke opleider die kwaliteit en verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft en aan de lidmaatschapseisen voldoet, is van harte welkom.

Functieprofiel

Wij zoeken voor deze uitdaging een voorzitter die partijen kan samenbrengen en een gezicht is voor de BOVAG-rijscholen. De beoogd voorzitter:

 • is ondernemer en lid van de afdeling BOVAG Rijscholen;
 • draagt de branche een warm hart toe;
 • begrijpt ondernemers en is in staat hun wensen en behoeftes te filteren in hoofd- en bijzaken, deze door te vertalen naar beleid op brancheniveau en is bereid om zo nodig het eigen belang ondergeschikt te maken aan het algemeen belang;
 • is een representatieve persoonlijkheid en kan opereren in een bestuurlijke omgeving zoals het overleg met het CBR en het ministerie van I&W;
 • is complementair aan de algemeen voorzitter van BOVAG en handelt in de belangenbehartiging ook steeds in afstemming met de algemeen voorzitter en directie van BOVAG;
 • beschikt over een grote mate van gevoel en tact om delicate situaties in de goede richting te loodsen;
 • beschikt over inlevingsvermogen en heeft oog voor politieke verhoudingen zowel binnen als buiten het BOVAGhuis;
 • onderschrijft de BOVAG-visie op de branche en op de toekomstmogelijkheden voor de rijschoolbranche;
 • is in staat om in complexe kwesties snel het belang voor de leden te zien en dit belang goed te behartigen;
 • is in staat (grote) vergaderingen effectief en met passie toe te spreken;
 • beschikt over charisma en overwicht;
 • is in staat de leden aan te voelen en zaken zodanig te verwoorden dat zij zich hierin herkennen;
 • beschikt over een goede vergadertechniek, voor kleine en grote gezelschappen;
 • heeft bestuurlijke ervaring.

Wij verwachten dat de voorzitter ongeveer een halve dag per week beschikbaar is. De voorzitter ontvangt een onkostenvergoeding. Verder is de functie onbezoldigd.

Reageren

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u dit kenbaar maken door een motivatiebrief te sturen naar

rijscholen@bovag.nl

. Reageren kan tot 18 december 2020. Een selectieprocedure kan deel uitmaken van de sollicitatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met branchemanager Jurrien Kamst via telefoonnummer 030-6595217.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.