Bovag logo
BOVAG op Kampeer en Caravan Jaarbeurs: aandacht voor elektrische trekauto en veel animo voor proefrijden
0%
Terug

BOVAG op Kampeer en Caravan Jaarbeurs: aandacht voor elektrische trekauto en veel animo voor proefrijden

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

BOVAG was dit jaar weer aanwezig op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Van 5 tot en met 9 oktober was BOVAG te vinden op het buitenterrein van de Jaarbeurs met Try the Caravan en Try the Camper. Daar hebben veel bezoekers ervaren hoe het is om te rijden met een elektrische trekauto met caravan of camper. In totaal zijn er 170 ritten gemaakt. Dit jaar was er extra aandacht voor kamperen met een elektrische trekauto. Met de elektrische Volvo C40 deden we een ludieke pr-actie waarover u meer leest in het Algemeen Dagblad.

Er was weer veel animo onder de bezoekers voor Try the Caravan en Try the Camper. Elke dag van de beurs konden zij onder begeleiding van drie BOVAG-rijinstructeurs leren rijden met een caravan of camper. Try the Caravan deden we dit jaar met een volledig elektrische trekauto: een Volvo C40. In twintig minuten konden nieuwe maar ook doorgewinterde kampeerders de belangrijkste manoeuvres oefenen met een caravan of camper. Het viel op dat er dit jaar veel nieuwe kampeerders wilden proefrijden. Daarnaast deden ook veel vrouwen mee, waarvan normaalgesproken de man aan het stuur zit.

Voorlichting over kamperen met een EV

BOVAG besteedde dit jaar extra aandacht aan kamperen met een elektrische auto. We gaven op het buitenterrein voorlichting over het reizen met een elektrische trekauto en we deelden een nieuwe BOVAG-folder uit over dit onderwerp. U kunt deze folder hieronder ook downloaden, als u deze aan uw klanten wilt meegeven. Uiteraard hebben we ook de BOVAG Caravantraining gepromoot en voorlichting gegeven over het belang van goed en regelmatig onderhoud van kampeermiddelen.

Keuzecoaches

Kees en Carla, de keuzecoaches van viaBOVAG.nl, waren ook elke dag op het buitenterrein in de BOVAG-stand te vinden om bezoekers op weg te helpen bij hun zoektocht naar de voor hen perfecte caravan, camper of vouwwagen. Met meer dan veertig jaar kampeerervaring zijn zij echte experts als het gaat om kampeervoertuigen en konden consumenten daardoor onafhankelijk en deskundig advies geven.

PR-actie in het AD

De elektrische trekauto die op de beurs stond, de Volvo C40, speelde ook een hoofdrol in een bijzondere pr-actie rondom kamperen met de elektrische auto. Om zelf te ervaren hoe het is om met een elektrische trekauto en caravan te reizen en om consumenten zo goed mogelijk te kunnen voorlichten, heeft BOVAG zelf de proef op de som genomen. We zijn met de Volvo C40 en een journalist van het Algemeen Dagblad naar Parijs gereden en hebben op de camping een caravan aangekoppeld en zijn terug naar Utrecht gereden. De ervaringen van deze reis leest u nu al online op de

website van het AD

, en binnenkort ook in de papieren editie. De conclusie: kamperen met een elektrische auto kan, met de juiste auto en de nodige voorbereidingen, maar heeft ook zo zijn uitdagingen.


Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.