Bovag logo
Ten Buuren en Seitzinger namens BOVAG in Tweede Kamer
0%
Terug

Ten Buuren en Seitzinger namens BOVAG in Tweede Kamer

Laatste update 28 mei 2024Leestijd: 2 min
Groepsfoto V100 mei 2024

Honderd mkb'ers hebben zich afgelopen maandag gebogen over de verantwoording die het kabinet heeft afgelegd over het gevoerde beleid in 2023; de V-100. Hoe is de overheid de afgelopen periode omgegaan met plotselinge schaarste en onzekerheden en wat zou de politiek anders kunnen doen? Namens BOVAG waren Gerard ten Buuren (voorzitter BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven) en George Seitzinger (Van Dijk Groep) aanwezig.

Gerard ten Buuren boog zich over de onderwerpen bereikbaarheid en infrastructuur en George Seitzinger over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De twee gaven Joost Sneller (voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven) en Pieter Duisenberg (president van de Algemene Rekenkamer) voldoende kritische vragen én oplossingsrichtingen mee die aan het einde van de dag werden aangeboden aan Kamervoorzitter Martin Bosma. Bosma neemt deze vragen mee naar de betreffende ministers die zich vervolgens moeten verantwoorden.

Ten Buuren en Seitzinger voor BOVAG bij V-100
Gerard ten Buuren (links) en George Seitzinger namens BOVAG bij V-100

Wat is V-100?

“De V-100 is een prachtige traditie”, aldus de Kamervoorzitter. “Ieder jaar vragen we mensen om de verantwoordingsstukken uit te pluizen en ons als Kamer te helpen bij het formuleren van vragen aan het kabinet. Vragen die de kern raken; met bijzondere feiten uit de praktijk. Van die vragen die ministers doen stotteren of blozen. En vragen die uiteindelijk het begin blijken van een oplossing, een verbetering en heel vaak ook een vereenvoudiging.”

Volgende kabinet

BOVAG hoopt een goede reactie te krijgen op de vragen die we hebben gesteld. “De uitkomsten hiervan vormen een belangrijke input voor het volgende kabinet”, legt Hannie Stappers van BOVAG uit. “We hopen daar uiteindelijk iets van onze inspanningen te gaan zien.”

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.