Bovag logo
BOVAG en vakbonden bereiken cao-akkoord MvT
0%
Terug

BOVAG en vakbonden bereiken cao-akkoord MvT

Laatste update 23 januari 2024Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

BOVAG en de vakbonden hebben vandaag een nieuw akkoord bereikt voor de cao MvT. En dat wordt nu door de vakbonden aan hun leden voorgelegd. De kern van het onderhandelaarsakkoord: een loonsverhoging van 6 procent, met terugwerkende kracht op 1 januari 2024, een verhoging van 90 euro (in plaats van 80 euro) op 1 augustus 2024 (in plaats van 1 oktober) en een verhoging van 1,5 procent op 1 januari 2025. De cao krijgt een looptijd van 15 maanden, dus tot 1 februari 2025. Over de hele looptijd bezien betekent dat een gemiddelde loonsverhoging van 10,5 procent.

Leden van BOVAG hebben het signaal gegeven duidelijkheid te willen voor hun medewerkers, met name vanwege de verwachte loonsverhoging op 1 januari 2024. Werkgevers gunnen hun medewerkers deze verhoging, willen dat de rust terugkeert en daarvoor is snel duidelijkheid nodig. Daarom heeft BOVAG vakbonden uitgenodigd voor een formele onderhandelingsronde, en die heeft geresulteerd in een nieuw onderhandelingsakkoord. De

uitgebreide versie van dat akkoord

staat hier.

Verrekening

Belangrijk om te weten is dat BOVAG en vakbonden hebben afgesproken dat werkgevers die al op eigen initiatief per 1 januari 2024 een collectieve loonsverhoging hebben gegeven, als voorschot op de nieuwe cao, deze met terugwerkende kracht mogen verrekenen bij toepassing van de nieuwe cao.

Positief

Partijen hebben afgesproken dat vakbonden dit onderhandelaarsresultaat positief zullen voorleggen aan hun achterban. De vakbondsleden kunnen de komende twee weken stemmen over het voorstel. Bij BOVAG heeft de Ledenraad het laatste woord. Maandag 5 februari verwachten we te weten of de achterbannen akkoord zijn.

Duidelijkheid

Het is van groot belang dat beide achterbannen nu instemmen met het voorstel. Dan kan het akkoord definitief gemaakt worden en komt er snel duidelijkheid voor alle medewerkers in de sector en hun portemonnee. Om medewerkers goed uit te kunnen leggen wat het onderhandelaarsakkoord precies inhoudt, is er een

overzichtelijke infographic

gemaakt. BOVAG-ondernemers kunnen die infographic onder medewerkers verspreiden. Het is goed daarbij te benadrukken dat het belangrijk is dat leden van de vakbond gaan stemmen, juist ook degenen die tevreden zijn met het voorstel.

Vragen?

Neem contact op met BOVAG Ledenadvies: 030 – 65 95 300.

Downloads

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.