Bovag logo
BOVAG en RAI voeren campagne om fietshelm bij kinderen te promoten
0%
Terug

BOVAG en RAI voeren campagne om fietshelm bij kinderen te promoten

Laatste update 13 april 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

BOVAG en RAI Vereniging dragen dit jaar opnieuw bij aan de Dag van de Fietshelm door een week lang aandacht te vragen voor de voordelen van een fietshelm bij kinderen. Dat gebeurt online, met banners, en op digitale billboards nabij scholen. BOVAG-leden kunnen meedoen door een of meer van de beschikbare campagneposters te downloaden.

Extra aandacht voor de veiligheid van fietsers is noodzakelijk. Er wordt meer gefietst dan ooit. Er zijn meer fietsen dan ooit. En het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers neemt dan ook toe. Tijd om de voordelen van het dragen van een fietshelm nog eens goed onder de aandacht te brengen.

Dag van de Fietshelm

De fietshelm verkleint het risico op hersenletsel met wel zestig procent en kan bij een ongeluk veel leed voorkomen, zeker bij kwetsbare fietsers zoals kinderen en oudere e-bike-rijders. Om die reden heeft de organisatie 'Artsen voor Veilig Fietsen' in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting vorig jaar de 'Landelijke Dag van de Fietshelm' in het leven geroepen. Woensdag 19 april vindt de tweede editie van deze landelijke dag plaats en zijn er tal van activiteiten om de voordelen van het dragen van een fietshelm onder de aandacht te brengen. Zie ook

dagvandefietshelm.nl

.

Bewustwording

BOVAG en RAI Vereniging dragen en steentje bij door vanaf 13 april een week lang campagne te voeren, met als doel de bewustwording inzake de voordelen van de fietshelm te vergroten. In deze campagne focussen BOVAG en RAI Vereniging op kinderen. Er zijn diverse campagne-uitingen gemaakt. Voor online (op websites gericht op ouders), voor digitale billboards nabij scholen en er zijn posters die fietsondernemers kunnen downloaden en ophangen. Alle uitingen tonen stoere kinderen met helm op. Voorzien van de pay-off: Helm op is helemaal af - Zo maken we fietsen nóg veiliger.

Meer informatie voor consumenten is te vinden op

bovag.nl/fietshelm

.

Download de posters in drie formaten:

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.