Bovag logo
BOVAG Corona-trendrapport: omzetdaling zet door
0%
Terug

BOVAG Corona-trendrapport: omzetdaling zet door

Laatste update 17 april 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Sinds de uitbraak van de coronacrisis peilt BOVAG elke week onder de leden de stand van zaken. Dat levert de wekelijkse BOVAG Coronamonitor op. Na vier weken heeft BOVAG die monitors verwerkt tot een trendrapport. Wat opvalt: de impact van de crisis in de branche is groot, nog elke week stijgt het verwachte omzetverlies. BOVAG-voorzitter Han ten Broeke is blij dat zo veel ondernemers de moeite nemen de monitor in te vullen en laat weten dat geen enkel BOVAG-lid er alleen voor staat. Lees in het rapport naast de algemene trends ook de branchespecifieke analyse.

Uit het BOVAG-trendrappport blijkt dat het verwachte omzetverlies in de branche in vier weken stijgt van ruim 30 naar bijna 50 procent. Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: “De gevolgen in de branche zijn fors. Dat blijkt uit de Coronamonitor. We zien hoe moeilijk de BOVAG-ondernemers het hebben. Maar die staan er gelukkig niet alleen voor. Samen met mijn mede-bestuursleden, met de afdelingsvoorzitters en met de negentig BOVAG-medewerkers in Bunnik ben ik heel druk om waar het maar kan, uw belangen te behartigen. Uw input helpt daar enorm bij. Blijf dat doen! Via de Coronamonitor, via de buitendienst, via Ledenadvies en via uw branchemanager. Als wij in Den Haag ons punt willen maken, moeten ze daar onze pijn kennen.”

Het merendeel van de BOVAG-leden heeft er vertrouwen in heeft dat zijn bedrijf door de coronacrisis komt. Ze hebben vertrouwen in hun eigen kracht, hun ondernemerschap en in steunmaatregelingen van de overheid. We zien het vertrouwen ook groeien naar mate er meer bekend wordt over de maatregelen. Wel zegt ruim 80 procent binnen drie maanden krediet nodig te hebben.

Ongeveer een derde van de BOVAG-bedrijven verwacht vanwege de coronacrisis afscheid te moeten nemen van één of meerdere medewerkers. Zo’n 14 procent daarvan betreft een BBL-leerling. BOVAG roept zijn leden op de BBL-leerlingen aan de slag te houden en zo nodig ook voor hen gebruik te maken van de hulpregelingen. Zo kan de branche na de crisis op volle kracht uit de startblokken komen met een nieuwe generatie goed opgeleide technici.

De uitslag in vogelvlucht

Volledige analyse

Het trendrapport bevat naast grafieken over de algemene branchetrends ook een analyse per sector. Wat valt op aan de branchespecifieke cijfers? Welke inspanningen levert BOVAG op het gebied van belangenbehartiging per sector? Download hieronder de uitgebreide analyse, exlusief voor leden:

Verkorte versie:

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.